Primerni parketi za talno gretje

by , under Dom in gradnja

parket za talno gretjeTo, da vsak parket ni primeren za tla, ogrevana s talnim gretjem, je dejstvo, ki se ga mora zavedati vsak, ki izbira parket in to upoštevati tudi pri odločitvi, kaj kupiti.

Kateri parketi pa so torej primerni za talno gretje?

Obstaja več različnih razlag, ki krožijo med ljudmi, saj jih širijo nekateri proizvajalci, parketarji pa tudi stranke, ki so jim takšno razlago povedali v trgovini ali kje drugje. V resnici pa vam ni treba vedeti ničesar o debelinah, vrsti lesa in drugih značilnostih parketa, da bi izbrali pravega za vaša ogrevana tla, ampak morate vedeti le, da mora imeti vsak parket za talno gretje poseben certifikat v ta namen. Torej je pravilo pri izbiri takšnega parketa zelo preprosto: če parket certifikata o ustreznosti za talno gretje nima, ni primeren za ogrevana tla.

Zato v primeru, da se odločate med parketi za talno gretje, proizvajalca ali trgovca vprašajte ne le o primernosti in lastnostih takšnega parketa, ampak tudi o tem, ali ima parket ustrezen certifikat. To je najboljši dokaz, da bo vaša izbira pravilna, ne glede na mnenja in zagotovila nekaterih trgovcev, ki skušajo svojim strankam prodati dražji parket z razlago, da je le tak primeren za ogrevana tla. Cena ni nobeno merilo, ki bi zagotavljalo primernost parketa za talno gretje, zato ne nasedajte takšnim razlagam. Pravzaprav je takšno zagotavljanje predvsem dokaz, da prodajalcu, ki vam ga izreče, ne gre zaupati in se je bolje odločiti za koga drugega.

Če želite profesionalen pristop in odlično svetovanje glede vsega v zvezi s parketi, izberite podjetje Onis iz Ljubljane, ki se že več kot 20 let ukvarja prav in samo s parketi, zato imajo na tem področju ogromno izkušenj, ki jih bodo z veseljem delili tudi z vami!

Leave a Reply