Kakšen parket izbrati?

by , under Dom in gradnja

kakšen parket izbratiPrenavljate svoje stanovanje, hišo ali poslovni prostor in se ne morete odločiti med vsemi parketi, ki so na voljo za vaša tla? Potem si morate vzeti le nekaj časa in se prepustiti vodstvu izkušenega prodajalca v specializirani trgovini, ki vam bo znal pravilno svetovati in za vas izbrati takšno talno oblogo, da jo boste še dolgo občudovali in z velikim veseljem hodili po njej.

Ni dovolj namreč, da so talne obloge le lepe, ampak morajo biti tudi trpežne in prenesti različne obremenitve. Marsikdo se boji, da so parketi občutljive talne obloge, ker je tako veljalo včasih oziroma ima z njimi slabe izkušnje, a v današnjih časih sodobna tehnologija in kvalitetni premazi omogočajo tudi odlično narejene talne obloge, med katerimi so zagotovo najlepši in najbolj priljubljeni prav različni parketi.

Če želite resnično pozitivno izkušnjo, potem se po vaše talne obloge odpravite v Salon parketov Onis , ki se ukvarja samo z njimi. Naj vam ne bo škoda časa za izbiro, saj talna obloga ni nekaj, kar bi menjali na vsakih nekaj let, temveč jo navadno uporabljamo vsaj kakšno desetletje ali celo več. Dobro položeni in kvalitetno izdelani parketi so trpežna in časovno zelo obstojna tla, zato naj vam ne bo žal denarja, ki ga boste odšteli zanje. Gre namreč za dolgoročno naložbo, ki se vam bo obrestovala čez nekaj let, ko bodo vaši znanci in sosedi že morali menjati cenene laminate in druge podobne talne obloge, ki ne dosežejo visoke starosti oziroma se na njih kmalu začne kazati zob časa.

Izbirate lahko med različnimi vrstami lesa ter različnimi barvami, prav tako pa so lahko parketi izdelani na različne načine, imajo več slojev, razlikujejo pa se tudi glede na načine polaganja. Ne glede na to, za kakšno talno oblogo se odločite, pa morate poskrbeti tudi za izkušenega mojstra, ki vam jo bo položil, ter jo seveda redno in skrbno vzdrževati po navodilih prodajalca oziroma izdelovalca. Tako vam bo vaš parket služil še vrsto let.
Video: Kako izbrati barvo parketa?

Video: Kako izbrati parket?

Leave a Reply