Kolagen sklepi in preprečevanje bolečin v njih

by , under Lepota

kolagen sklepiVas bolijo sklepi? Imate z njimi že dalj časa težave ali pa so se te pojavile šele pred kratkim? Bi radi nekako ukrepali, da teh težav ne bi bilo več oziroma da bi jih vsaj lahko omilili? Morda ste že slišali, da kolagen sklepi lahko pomaga. Če temu ne verjamete, je to najbolje preizkusiti na lastni koži in ugotovili boste, da res deluje.

Kolagen sklepi – kako jih narediti bolj mladostne?

Kaj vse vpliva na to, kako vitalni in mladostni smo pri določeni starosti oziroma v določenem obdobju svojega življenja? Zakaj so nekateri še zelo vitalni tudi po 50. letu, medtem ko drugi že veliko prej začnejo opažati starostne in druge težave? V veliki meri k temu pripomorejo genski dejavniki, pa tudi to, kako aktivni smo skozi življenje, kakšna je naša mišična masa itd. Če v iskalnik vpišete kolagen sklepi, pa boste izvedeli, da veliko k temu, da se težave s sklepi začnejo v poznejših obdobjih življenja pripomore tudi pomanjkanje beljakovine z imenom kolagen, ki:

  • se v mladosti v našem telesu tvori sama,
  • je pomembna za ohranjanje vitalnosti, mladostnosti in prožnosti hrustanca, kože, sklepov in drugih delov telesa,
  • ima pomembno vlogo pri preprečevanju staranja,
  • se po 30. letu starosti preneha tvoriti, zato njena količina z leti upada,
  • jo povezujemo z znaki staranja, kot so okorelost sklepov, težje gibanje, gube na koži, izpadanje las in težave s plešavostjo, krhki lasje in nohti, manj napeta koža in podobno.

Prehranski dodatek za večjo vitalnost

kolagen za zdrave sklepe brez bolečin

Kolagen – Holistic.si

Prav zaradi tega je nastal prehranski dodatek, ki vsebuje ne le kolagen, ampak tudi kolagenske peptide, ki spodbujajo njegovo tvorbo v telesu. Na tak način lahko temu pomagamo, da dobi beljakovino, ki mu jo primanjkuje in ki mu lahko pomaga do večje vitalnosti. Marsikomu je že pomagala, najbolje pa jo je začeti jemati, še preden težave postanejo zelo hude, saj bo tako učinek njenega delovanja veliko večji. Prav tako je pomembno, da se ta prehranski dodatek jemlje redno in v skladu z navodili proizvajalca.