Zasebni vrtec Ljubljana

by , under Družina

http://mojmojvrtec.si/

http://mojmojvrtec.si/

Vsak starš si za svojega otroka želi le vse najboljše, zato mu ni vseeno, komu ga prepusti za tistih nekaj ur, ko mora v službo, še posebej, če gre za zelo majhnega otroka, še skoraj dojenčka oziroma malčka, ki zahteva veliko pozornosti, nege in skrbi za njegov razvoj na vseh področjih. Moj moj vrtec je zasebni vrtec v Ljubljani, ki je bil ustanovljen prav z mislijo na to, da bi otrokom ponudil le najboljše, staršem pa omogočil, da dobijo tisto, kar pričakujejo od vrtca, po ugodni ceni: varstvo v vrtcu je namreč subvencionirano s strani mestne občine Ljubljana.

Javni vrtci imajo pogosto staro opremo, velikokrat so tudi prenatrpani, zato otroci v njih ne dobijo dovolj pozornosti, medtem ko marsikateri zasebni vrtec v Ljubljani sicer omogoča boljšo skrb za malčke in ima novejšo opremo, zato pa so majhni sami prostori, v katerih takšna varstva delujejo, pogosto tudi nimajo velikega zunanjega igrišča itd. Vse to za Moj moj vrtec ne velja, saj ima prostore, velike 220 kvadratnih metrov, vrt s hribčkom, po katerem se radi podijo otroci, in čisto novimi igrali, pa se razteza na 800 kvadratih. Tako je poskrbljeno za dovolj gibanja otrok ter za to, da se otroci v vrtcu dobro počutijo.

Ena od stvari, ki je v vrtcih zelo pomembna, je tudi prehrana, ki mora biti prilagojena otrokom. To ne pomeni, da mora biti prilagojena le njihovemu okusu, ampak tudi načelom zdrave prehrane, ter vedno mora biti sveže pripravljena. Takšno hrano pripravljajo kuhinje po nekaterih javnih vrtcih, kjer za otroke sestavijo uravnotežen jedilnik z veliko zelenjave, juhic, ki jih imajo otroci tako radi, in sadja za posladek ali malico. Tudi Moj moj vrtec dobiva hrano iz kuhinje drugega javnega vrtca, kar pomeni, da tudi na tem področju otroci v njem dobijo najboljše.

Leave a Reply