Za urejanje okolice hiše potrebujete načrt

by , under Dom in gradnja

Urejanje okoliceUrejanje okolice je veliko lažje, če imate dober načrt. Tako boste točno vedeli, kam kaj zasaditi, kje postaviti vrtne potke in kje je najboljše mesto za klopco. Marsikdaj se ljudje namreč uštejejo in rastline posadijo na napačno mesto, kjer zakrivajo pogled, delajo senco ali pa ne uspevajo najbolje. Zato je pred začetkom urejanja okolice dobro razmisliti o tem, kaj vse želimo na vrtu imeti in kako bi ga lahko uredili tako, da bo na njem dovolj prostora za vse.

Pogosto se urejanje okolice začne z ureditvijo samega terena, nato pa saditi zasaditev dreves, saj ta potrebujejo največ časa, da zrastejo, pogosto pa tudi več prostora kot druge rastline. Pogosto se zgodi, da ljudje posadijo drevesa na napačno mesto. Če je drevo preblizu drugih dreves, ki mu delajo senco, bo slabše rastlo, poleg tega pa imajo nekatera drevesa močne in dolge korenine, zato jih ne smemo saditi preblizu hiše ali kakšnega drugega objekta. Prav tako pa jih ni dobro saditi preblizu meje s sosedi, saj imajo lahko kasneje težave z njimi oni. Vedeti je treba, da velika drevesa jeseni odvržejo tudi veliko listja in da dajejo veliko sence. To je po eni strani super novica, saj vam poleti na vrtu ne bo vroče, po drugi strani pa je zaradi globoke sence včasih pod drevesi težko vzdrževati lepo trato, saj ta tam slabše raste.

Prav zaradi vsega naštetega je podroben načrt za urejanje okolice več kot nujen, saj bo tako vaš vrt bolj smotrno urejen. V grobem lahko načrt naredite sami, tako da razmislite, kaj vse bi radi imeli na vrtu, še bolje pa je, če načrtovanje okolice prepustite podjetju Skerca.si. Skupaj z vami si bodo ogledali teren, nato pa se boste še podrobno pogovorili o svojih željah za urejanje okolice in o tem, kako jih uresničiti!

Leave a Reply