Trendi pri parketih

by , under Dom in gradnja

Vsak prostor postane lepši, če vanj položite kakovosten in lep parket. Dobra in pravilno izbrana talna obloga je zato pomemben del opremljanja ali prenavljanja. Od tega, kakšno talno oblogo boste izbrali, je namreč odvisno tudi to, kako se boste v prostoru počutili. Nekakovostna ali cenena talna obloga vas bo nenehno motila, predvsem pa se nikakor ne bo dobro ujemala z ostalim pohištvom. Po drugi strani pa žlahtna eleganca parketa naredi vsak prostor veliko lepši ter tako pripomore k dobremu počutju v njem.

Mozaični parket je zadnji trend

V zadnjem času pri Onis.si opažamo vedno večje zanimanje in povpraševanje po parketu v obliki mozaika. Tak parket ima namreč prav poseben videz, saj je dobavljiv ne le v različnih barvah, ampak tudi v različnih vzorcih. Če bi si želeli še dolgo občudovati svoja čudovita tla, izberite mozaični parket. Zelo lep je v barvi hrasti ali oreha, na voljo pa je tudi v drugih odtenkih. Poleg tega pa so poleg gotovih mozaičnih parketov na voljo tudi mozaični masivni parketi.

mozaicni_troslojni_gotovi_parket-hrast_elite

ribja-kost-francoska-madzarska-45-stopinj-238x300
Klasična ribja kost se vrača

Po nekaj desetletjih zatišja, ko so parket v obliki ribje kosti vsi menjavali z drugimi talnimi oblogami, se takšen parket spet vrača v naše domove. Kot zanimivost naj vam povemo, da je takšen parket možno položiti tudi diagonalno glede na prostor ter ga tako optično povečati. Poleg tega pa je parket v obliki ribje kosti dobra rešitev tudi v primeru obnove stanovanja, v katerem je že tak parket, a ga je v kakšnem od prostorov treba zamenjati. Tako boste poskrbeli za enoten videz celotnega doma.

Masivni parket ni edina možnost

Čeprav si pod besedo parket največkrat predstavljamo masivno leseno talno oblogo, pa obstajajo tudi cenejši gotovi parketi. Zaradi sodobne tehnologije in procesov izdelave so danes takšni parketi izjemno kakovostni ter se veliko bolje obnesejo kot nekoč. Če se odločite za troslojno različico, pa boste nasploh zadovoljni, saj takšen parket zelo dobro prenaša različne obremenitve in ima nasploh zelo dolgo življenjsko dobo.

Parketi_linija_Forever

Leave a Reply