Povozne travne rešetke za parkirišča in dvorišča

by , under Dom in gradnja

hauraton travne rešetke Recyfix GreenPovozne travne rešetke proizvajalca Hauraton so zanimiva in premalokrat uporabljena rešitev za odvodnjavanje. Omogočajo namreč prosto odtekanje meteorne in druge vode v travno rušo, ki raste med rešetkami. Na tak način lahko ozelenimo različne povozne površine ter hkrati poskrbimo za njihovo odvodnjavanje oziroma poskrbimo za to, da tudi travnate površine postanejo povozne, čeravno se jim to na videzu prav nič ne pozna. Povozne travne rešetke Recyfix Green so sicer narejene iz umetne mase, ki prenese zelo velike obremenitve, čeprav gre za lahek in na videz krhek material. Zaradi svoje lahkosti so takšne rešetke zelo enostavne za polaganje.

Na večini ravnih površin ne potrebujejo nobenega pritrjevanja med ploščami, ampak jih pritrdimo le na zunanji strani. V ta namen uporabimo posebne pritrdilne kline, ki so podobni tistim, s katerimi postavljamo šotore. Travne rešetke položimo na tla ter na zunanji strani vsake rešetke dodamo še 3 pritrdilne kline. Nato jih dobro zasujemo z zemljo. V odprtine na rešetkah pa posejemo želeno travno mešanico. Povozne travne rešetke lahko po želji položimo tudi na brežino, vendar je v tem primeru treba vgraditi več pritrdilnih klinov. V primeru, da niste prepričani, koliko klinov potrebujete ali kam jih postaviti, se posvetujte s proizvajalcem. Pomembno je, da povozne travne rešetke ostanejo trdno na svojem mestu, saj je tako zagotovljena njihova nemotena uporaba.

Ko enkrat povozne travne rešetke preraste trava, so videti zelo lepo. Marsikdo se zanje tako odloči prav zaradi videza in ne toliko zaradi tega, ker omogočajo tudi nemoteno odvodnjavanje. Ne glede na to, je dodatna funkcionalnost takšnih travnih rešetk to, da so povozne. Na njih brez skrbi parkirate katero koli vozilo, po njih lahko hodite in skačete, pa bodo rešetke ostale cele, travna ruša med njimi pa prav tako.

Leave a Reply