Ugodno kopiranje v podjetju

by , under Podjetja

Bi radi v podjetju vse stroške čim bolj znižali? Potem je smiselno pozornost nameniti tudi področju tiskanja. Ugodno kopiranje vam lahko prihrani pomemben delež stroškov gledano na dolgi rok. O varčevanju pri tiskanju morate razmišljati še pred nakupom tiskalnikov, je pa tudi v fazi, ko si te že lastite, pomembno, da znate z njimi optimalno ravnati.

Nakup tiskalnika

Ugodno kopiranje je izvedljivo, če si lastite tako napravo, ki je čim bolj varčna s porabo črnila, zato se je vredno o tem pozanimati pred samim nakupom. Nekateri tiskalniki so bolj varčni pri tiskanju črno-belih strani z besedilom, nekateri pa se kot bolj ugodni izkažejo pri tiskanju barvnih kopij. Zato morate najprej vedeti, kakšno tiskanje bo v vašem podjetju pretežno v rabi. Za ugodno kopiranje so pomembne tudi kartuše. Namesto, da izvedete nakup originalnih, lahko posežete tudi po drugih znamkah, ki še vedno ustrezajo vašemu tiskalniku, a so cenejše. Pri tem kvaliteta ni bistveno slabša. Ena možnost je tudi izbira tiskalnika, kjer kartuš sploh ni. V tiskalniku je le prekat, v katerega dotočite črnilo, ko tega zmanjka. Tako črnilo je cenejše, saj v stroške ni vključena plastična embalaža.

Ugodno kopiranje na vsakodnevni ravni

Tudi dnevno lahko precej naredite za ugodno kopiranje. Če gradiva tiskate pretežno za interno uporabo, potem je takih trikov ogromno. Lahko natisnete dve strani na eno natiskano. Uporabite lahko ekonomični način tiskanja, kar vam bo omogočilo prihranek na črnilu, saj bo tega uporabljenega bistveno manj. Za varčevanje na papirju je ključno, da vse tiskalnike nastavite na način, da bodo tiskali obojestransko. Nekateri tiskalniki omogočajo avtomatsko dvostransko tiskanje, pri nekaterih pa morate to ročno izvesti. Tudi slog pisave je pomembna stvar. Pisave, ki so bolj ozke in majhne, vam bodo na dolgi rok prihranile znaten kupček denarja.

Vedno pa se je pametno pred tiskanjem vprašati, če je le-to res potrebno. Včasih že iz navade natisnemo kaj, čeprav bi lahko besedilo prebrali prek računalniškega ekrana in si na tak način prihranili stroške. Tudi v primeru, ko potrebujemo le nekaj strani gradiva, ne pa celega, je smiselno natisniti samo te strani.

Leave a Reply