Tiskalniki v današnjih časih

by , under Podjetja

Barvni printer je naprava, ki si jo danes lasti že vsak. Nepogrešljiv pa je tudi v vsaki pisarni. Tiskalniki so čedalje bolj izpopolnjeni in omogočajo številne funkcije, ki olajšajo delo z njimi. Tako določen tip barvnih printerjev podpira, da se lahko na en tiskalnik poveže več računalnikov. Kar pomeni, da ga lahko uporablja več sodelavcev. Tiskanje pa ni izvedljivo zgolj prek ukaza z računalnika. Številni tiskalniki omogočajo tudi povezljivost z raznimi drugimi napravami kot so pametni telefon in tablica.

Obojestransko tiskanje

Pri osnovnih tipih tiskalnikov je treba v primeru obojestranskega tiskanja liste ročno obračati. Pri naprednih tiskalnikih, ki se jih večinoma uporablja v poslovne namene, pa to ni potrebno. Pri obojestranskem tiskanju tovrstni barvni printerji celoten postopek izpeljejo sami.

Kapaciteta za papir in hitrost tiskanja

Tiskalniki so pri svojem delu čedalje hitrejši. Sploh v primeru, ko tiskalnik uporablja več uporabnikov in ko so pričakovani hitri rezultati, je to velikega pomena. Se pa tiskalniki razlikujejo tudi glede kapacitete za papir. Vsak tiskalnik ima točno določeno število listov, ki jih lahko naenkrat skladiščimo v njem. Večja kot je kapaciteta, več gradiva lahko natisnemo, brez da bi morali pri tem posegati v delovanje tiskalnika in dovajati nove liste.

Kaj pa kartuše?

Posebno pozornost je treba nameniti tudi kartušam. Gre namreč za škatlice, ki se nahajajo v tiskalniku in v sebi skladiščijo barvo. Pri enostavnejših barvnih printerjih sta kartuši le dve. Pri tem je ena črna, druga pa vsebuje vse tri osnovne barve.

Druga varianta pri nekoliko naprednejših tiskalnikih je ta, da se vsaka barva nahaja v svoji kartuši. V tem primeru imamo opravka s štirimi kartušami. Prednost je vsekakor v tem, da je tako tiskanje bolj kakovostno. Po drugi strani pa na tak način dosežemo, da lahko vsako barvo maksimalno izrabimo. Če imamo namreč v eni kartuši več barv in uporabljamo pretežno dve od njih, potem moramo kartušo zavreči kljub temu, da je tretja barva še notri. To pomeni nepotrebne izgube.

Leave a Reply