Servisiranje in vzdrževanje laboratorijske opreme

by , under Industrija

laboratorijska opremaLaboratorijska oprema mora biti vedno redno servisirana in vzdrževana. Za to najbolje poskrbi podjetje Semlab, kjer poskrbijo za montažo, različne meritve in tudi za kalibracije, vzdrževanje, popravila in vse drugo, kar se tiče laboratorijske opreme. Z njihovo pomočjo bo vaša laboratorijska vedno v brezhibnem stanju, delujoča in pripravljena za takojšnjo uporabo. Z rednim vzdrževanjem in servisiranjem pa lahko tudi zmanjšate število napak ali okvar ter podaljšate življenjsko dobo vaše laboratorijske opreme. S tem si zmanjšate tudi stroške, saj je redno vzdrževanje cenejše od morebitnega nakupa nove opreme zaradi okvare stare, do česar pride, če se zanjo ne skrbi dovolj.

Laboratorijsko opremo oziroma njeno delovanje je treba tudi redno preverjati, za kar prav tako poskrbi servis laboratorijske opreme Semlab. Redno preverjanje je pomembno tako z vidika pravilnega ter ustreznega delovanja laboratorijske opreme kot z vidika varnosti. Prav zaradi tega servis laboratorijske opreme skrbi tudi za tlačne preizkuse in pregled varnostnih ventilov pri vsej opremi, kjer je to potrebno. To sicer predpisuje tudi zakon, enako ali še bolj pomembno kot upoštevati zakon pa je, da z rednim preverjanjem poskrbite predvsem za varnost vseh v laboratoriju. Varnost mora biti pri delu vedno na prvem mestu.

Laboratorijska oprema mora biti vedno brezhibno delujoča. To pa je lahko le, če jo redno vzdržujemo ter opravljamo tudi ustrezne meritve. Z njimi se preveri, če vsa oprema deluje pravilno. Tudi za to nalogo poskrbi servis Semlab. Umerjanje oziroma kalibracija mora biti opravljena že takoj po montaži, saj se s tem zagotovi preciznost in točnost delovanja vse opreme. To pa je nujno za kakovostno opravljeno laboratorijsko delo.

V kolikor torej potrebujete kakršna koli popravila vaše laboratorijske opreme, aparatov, avtoklavov, digestorijev, nasvet pri vzdrževanju, meritve v delovanju ali servisiranje, kontaktirajte podjetje Semlab. Z veseljem vam pomagajo tudi pri izbiri ustreznih izdelkov, ki jih potrebujete pri svojem delu v laboratoriju.