Hitro polaganje travnega tepiha

by , under Dom in gradnja

Polaganje travnih tepihov - Skerca.si

Polaganje travnih tepihov – Skerca.si

Travne preproge oziroma travni tepihi so nekaj, kar mora poznati vsak, ki se ukvarja z urejanjem vrta. Lepa trava je namreč simbol urejenega vrta in brez nje bo vrt videti kar nekoliko zanemarjen, četudi bo vse drugo urejeno do zadnje podrobnosti. Trava namreč velikokrat zajema velik del vrta. Če ni lepa, to kazi videz vrta in nam povzroča slabo voljo. V tem primeru se je najbolje odločiti za polaganje travnega tepiha in tako na učinkovit način poskrbeti za veliko lepšo trato in za bolj urejen vrt. To je zagotovo najhitrejša in najbolj učinkovita rešitev, s katero lahko pridete do lepše trate in s tem tudi lepšega vrta.

Če se odločite za polaganje travnega tepiha, morate vedeti, da med različnimi tepihi oziroma preprogami obstajajo razlike. Pomembno je, da je izbrani travni tepih čim bolj kakovosten in da ima čim bolj razvit koreninski sistem. Trava na njem mora biti mehka, enakomerno porasla in lepo zelena. Zelo pomembno pa je tudi, kako pred začetkom polaganja pripravimo podlago. Od tega je odvisno, kako dobro se bodo travne korenine ukoreninile v prst in kako dobro bo trava uspevala. Prav tako pa k boljšemu uspevanju trate prispeva tudi ustrezno zalivanje.

Takoj, ko je polaganje travnega tepiha izvedeno, je treba trato zelo dobro zaliti na pravilen način. To je bistvenega pomena za nadaljnjo rast korenin in za boljše uspevanje trate. Natančna navodila o celotnem postopku polaganja in nege trave vam bodo dali tam, kjer boste travni tepih kupili. Če takšnih navodil ne dobite, morda niste izbrali najboljšega mesta za nakup. V tem primeru pokličite vrtnarsko podjetje Skerca, kjer vam bodo povedali, kjer bodo poskrbeli za pravilno polaganje travnega tepiha ter vam svetovali, kako tudi kasneje na vašem vrtu vzdrževati lepo in mehko trato. Še bolje pa je, če jih pokličete že pred nakupom travnega tepiha.