Pogovor, ki lahko pomaga tudi vam

by , under Zdravje

psihoterapevtKo se znajdemo v stiski, iz katere ne vidimo vedno izhoda, je iskren in poglobljen pogovor lahko najboljša pot k rešitvi. Pomaga nam namreč, da svojih čustev in občutkov ne tiščimo v sebi, ampak se odpremo in skozi pogovor o njih lažje zadihamo. Prav to je cilj psihoterapije in psihoterapevt mora zato znati usmerjati osebo tako, da se odpre in spregovori o svojih težavah. Predvsem pa se mora ob terapevtu počutiti varno, saj je to predpogoj za to, da se bo sploh začela pogovarjati o svojih najglobljih težavah.

Psihoterapevt mora zato znati ustvariti zaupanja vreden odnos, v katerem počasi in plast za plastjo odkriva vse globlje odtenke neke osebnosti. Nekateri ljudje zlahka spregovorijo o svojih težavah, spet drugi pa zato potrebujejo več časa. Še posebej pa je težko govori o travmatičnih dogodkih, ki so negativno zaznamovali naše življenje. Vendar je to, da o njih spregovorimo, že prvi korak na poti do tega, da jih premagamo in da se iz travme preoblikujejo v bežen spomin, ki nima bistvenega vpliva na naše življenje.

Pogovor s psihoterapevtom zato lahko pomaga prav vsem, ki se znajdejo v stiski ali težkih življenjskih situacijah. Prav tako je psihoterapevt pravi naslov za vse, ki so se znašli na razpotju življenja ali v navidezno brezizhodni situaciji in ne znajo naprej. Takšne situacije nam povzročajo stres, nas izčrpajo in delajo nesrečne, prav tako pa lahko vodijo v različne motnje ali bolezni. Temu se lahko izognemo tako, da jih začnemo reševati takoj, ko uvidimo, da imajo velik vpliv na naše življenje.

Psihoterapevt vam bo nudil oporo v težkih trenutkih in vam pomagal na poti do premagovanja stiske in drugačnega življenja. Obiščite spletno stran www.sabina-psihoterapija.si in se čim prej naročite na terapijo – tako boste lahko svoje težave začeli reševati že danes!

Leave a Reply