Nega obraza za bolj mladosten videz

by , under Zdravje

nega obrazaVsi si želimo, da bi bili videti bolj mladostni. K temu zelo pripomore tudi stanje naše kože na obrazu. S tem ne mislimo le gub, ampak tudi drugih znakov staranja. Ne glede na to, koliko ste stari, lahko redna in premišljena nega obraza poskrbi, da bo vaša koža videti lepše, vaš obraz pa bolj mladosten. Pri tem ne nasedajte različnim reklamam, ki obljubljajo nemogoče: vaša koža namreč nikoli ne bo več videti enako, kot je bila, ko ste bili stari 15 let, zagotovo pa lahko z ustreznimi tehnikami in kozmetiko naredite veliko za to, da jo pomladite.

Prvi korak je ta, da začnete načrtno posvečati pozornost svojemu obrazu. Pri večini je namreč nega obraza rutina, o kateri ne razmišljajo. Vsak dan tako obraz negujejo na isti način že vrsto let – ga umijejo, očistijo, nanesejo kremo in ličila. Vendar je to napaka: naša koža se namreč z leti spreminja, največje spremembe pa se na njej začnejo kazati že po 30. letu starosti. Takrat je čas, da se nege obraza lotimo bolj premišljeno in si kupimo kakovostno kozmetiko, primerno zrelosti in stanju naše kože.

Ni odveč ponoviti, da je nega obraza sestavljena tako iz skrbi za kožo kot za obrazne mišice. Od smejanja boste morda res dobili nekaj smejalnih gubic, ki vas delajo bolj simpatične, vendar se na vašem obrazu sčasoma začno poznati tudi gube, ki jih dobimo z negativnimi občutki: jezo, mrščenjem, stresom. Tega se je treba izogibati in za učvrstitev mišic ter s tem manjšo pojavnost gub skrbeti tudi z obrazno jogo in drugimi podobnimi vajami.

Pomembna je tudi dovoljšna količina spanca in počitka, da se naša koža regenerira. K temu pa pripomore tudi prava izbira hrane in dovolj popite tekočine čez dan. Najbolje je piti samo vodo. Vsekakor pa piko na i predstavlja uporaba naši koži primerne kozmetike iz čim bolj naravnih sestavin, kakršna je na primer kozmetika Essentiq: pomembno je namreč, da smo do naše kože nežni in da ji omogočimo najbolj kakovostno nego. Prav to pa omogoča naravna kozmetika.

Leave a Reply