Varčni radiatorji Glamox omogočajo prihranek

by , under Dom in gradnja

Kako do prihranka pri ogrevanju? Zagotovo to zanima tudi vas, saj bi se prav vsak od nas rad ogreval čim ceneje. Pri tem so vam lahko v pomoč tudi varčni radiatorji Glamox, ki so energetsko nadvse učinkoviti. Zaradi tega so dobra izbira za vse, ki bi pri ogrevanju radi prihranili. Omenjeni grelniki imajo zelo natančen termostat, ki se hitro odziva na kakršne koli spremembe temperature v prostoru, zato se grelec ne segreva po nepotrebnem, ampak le takrat, ko je to nujno potrebno. Njihova poraba električne energije je tako minimalna.

Kako za ogrevanje porabiti manj?

Če bi za ogrevanje radi porabili manj, potem ni dovolj le, da med ogrevanjem ne odpirate oken, in zapirate radiatorje takrat, ko vas ni doma. Oboje je vsekakor ne le varčno, ampak tudi pametno oziroma ekološko, saj je prav, da energije ne trošimo po nepotrebnem. Nikakor pa ni prav, da z energijo varčujemo tako, da ventile radiatorjev zapremo oziroma toliko zmanjšamo, da nas nenehno zebe ali hodimo naokrog po stanovanju ali poslovnih prostorih oblečeni kot eskimi.

Bolj pametno je razmisliti, ali bi lahko pri ogrevanju privarčevali na drugačen način – tako, da zelo premišljeno izberemo sistem ogrevanja, saj je poraba odvisna predvsem od njegove učinkovitosti. Privarčujemo pa lahko tudi tako, da se vsaj v prehodnih obdobjih skušamo ogrevati na bolj energetsko učinkovit način. Eno od možnosti za to predstavljajo tudi varčni radiatorji Glamox. Z njimi vas ne bo nikoli zeblo, za ogrevanje pa boste zapravili veliko manj.

Pametni termostat za še bolj varčno ogrevanje

Pri varčevanju z energijo vam lahko pomaga tudi pametni wifi termostat, ki ga lahko nastavljate tudi na daljavo – torej tudi takrat, ko ste zdoma. Poleg tega pa imate na voljo tudi posebno aplikacijo, s katero lahko ne le nastavljate termostat na želeno temperaturo ali preverjate trenutno stanje na njem, ampak lahko tudi bolje nadzorujete porabo, s tem pa imate tudi veliko boljši nadzor nad stroški ogrevanja. Tako boste lahko z veseljem spremljali, kako varčno se ogrevate.