Enodnevni izleti po Sloveniji so kot nalašč za družine

by , under Družina, Turizem

Lake Bled Slovenia, Day Trip

Day Trip to Lake Bled & Ljubljana – www.slovenia-daytrip.si

Pogosto so enodnevni izleti po Sloveniji še posebej zanimivi za družine z majhnimi otroki, za katere so obiski bolj oddaljenih lokacij večkrat precej bolj naporni kot pa sproščujoči, saj je treba pri organizaciji misliti na tisoč in eno podrobnost. Na srečo je po vsej državi na voljo ogromno aktivnosti, ki so zasnovane prav z mislijo, kako čim bolj uspešno animirati malčke in nekoliko večje otroke. Tako bo v izletu uživala prav vsa družina v sproščenem in prijetnem vzdušju.

Veliko različnih možnosti za preživljanje prostega časa

Kateri enodnevni izleti po Sloveniji so najbolj primerni za družine? Na internetu lahko najdete zanimive predloge, vsekakor pa je pri izbiri treba upoštevati tako oddaljenost od vašega domačega kraja kot tudi starost otrok in letni čas. Možnosti je vsekakor veliko, saj Slovenija ponuja obilo čudovitih krajev, ki ste jih morda tudi že sami obiskali, morda pa še ne – kljub majhnosti države zagotovo obstaja še veliko kotičkov, ki jih ne poznate, a so vredni obiska.

Kam na izlet z otroki?

Izlet z otroki mora biti prilagojen njihovim interesom, pa tudi zmožnostim. Pot in ostale aktivnosti vedno prilagodite otrokom, če želite imeti kaj od izleta. V nasprotnem primeru bodo otroci postali utrujeni in sitni, zato izlet ne bo tako lep, kot bi lahko bil. Sicer pa naj vam podamo kar nekaj predlogov, katere dele Slovenije se splača obiskati z otroki.

Če vas pot na primer zanese v bližino Gozda – Martuljka oziroma Kranjske Gore, lahko na primer obiščete Škratovo deželo. Med zelo zanimiva doživetja pa zagotovo sodi tudi obisk Kekčeve dežele, v kateri poleg junaka Kekca domuje tudi teta Pehta in vsi drugi liki iz te priljubljene pravljice. Izbirati je mogoče tudi med številnimi pohodniškimi potmi, ki niso prezahtevne, zato so zelo primerne tudi za družine, saj jih bodo tudi mlajši otroci zlahka prehodili. V zimskih mesecih pa lahko seveda med drugim obiščete tudi eno izmed dobro urejenih smučišč in skupaj z otroki uživate v radostih na snegu, ki ga najmlajši seveda več kot obožujejo.