Redno pisanje blogov je pomembno

by , under Spletne strani

Bi na svoji spletni strani radi imeli tudi blog? To je vsekakor dobra ideja! A začetna zagnanost vas lahko hitro mine, ko boste videli, koliko dela je s pripravo vsebine zanj, sploh če hočete kolikor toliko redno objavljati. Redno pisanje blogov je vsekakor pomembno, a lastniki spletnih strani in podjetja si navadno glede tega zadajo previsoke cilje, nato pa jih začetna vnema mine in kar naenkrat se zgodi, da je bilo zadnje besedilo objavljeno že več mesecev nazaj. Kako to lahko preprečite in kako se vsega skupaj lotiti na pravi način?

Kaj pomeni redno objavljanje?

Marsikje med nasveti za pisanje blogov lahko preberete, kako pomembno je, da so ti objavljeni kolikor toliko redno. A redko kje tudi piše, kaj to pomeni. Je to vsak dan, enkrat na teden, vsakih 14 dni ali enkrat na mesec? Kakšna frekvenca je prava za to, da bomo z bloganjem dosegli uspeh, ki ga želimo? Pravega in enoznačnega odgovora na to vprašanje ni, saj je odgovor odvisen tako od vrste spletne strani, področja, s katerim se ukvarjate, pa tudi od tega, kaj želite z blogom doseči. Je to povečanje števila obiskovalcev na spletni strani, več kupcev v spletni trgovini, več naročnikov na vaše e-mail novičke ali morda SEO optimizacija?

Kaj pomeni redno objavljanje, je torej odvisno od številnih dejavnikov in se od primera do primera razlikuje. Običajno pa je tako, da ni potrebe, da je ta frekvenca prevelika – torej bi bil en blog na dan v večini primerov čisto preveč, medtem ko je en blog na vsakih nekaj mesecev že tista zgornja časovna meja in manj pogosto objavljanje največkrat res ni smiselno.

Če sami nimate občutka, kako pogosto objavljati ali pa sploh ne veste točno, zakaj imate blog in kaj točno objavljati na njem, poiščite pomoč profesionalnega pisca, s pomočjo katerega boste izdelali natančen načrt, določili cilje, ki jih želite doseči, pa tudi to, kaj sploh objavljati in kako pogosto, da boste dosegli tisto, kar želite.