Travne rešetke namesto tlakovcev ali asfalta

by , under Dom in gradnja

travne resetke hauraton

https://www.hauraton.hr/

Kako urediti dvorišče? So boljša rešitev tlakovci ali asfalt? Kako poskrbeti za to, da bo dvorišče lepo in estetsko urejeno, hkrati pa tudi funkcionalno in se bo lahko na njem brez težav parkiralo avtomobile? Ali je treba pri ureditvi dvorišča misliti tudi na odvodnjavanje padavinske vode in kako to urediti na najbolj enostaven način, da voda ne bo zastajala ali povzročala kakršnih koli težav? Zelo dobro in inovativno rešitev za ureditev vašega dvorišča predstavljajo travne rešetke.

Kaj so travne rešetke in kaj vam omogočajo?

Travne rešetke so posebne rešetke, ki se jih namesti na katero koli površino, med reže v rešetki pa se nato poseje trato. Ko slednja zraste, rešetko popolnoma prekrije, zaradi česar je celotna površina videti kot običajna trata, torej lepo in zeleno. Pod njo skrita rešetka pa omogoča zaščito korenin in poskrbi za to, da lahko na takšni površini brez skrbi ne le hodite, ampak tudi parkirate.

Tako dobite lepo zeleno parkirišče ali dvorišče oziroma pohodno površino, ob kateri vam ne bo treba nameščati nobenih tabel z napisom ‘Ne hodi po travi!’, saj bo slednja kljub hoji po njej in celo parkiranju ostala lepo zelena.

Če dvorišče v celoti prekrijete s tlakovci ali asfaltom, bo to postalo sivo in tudi nekoliko dolgočasno. Lepo negovana trata je vsekakor lepša možnost, kot še tako lepi tlakovci ali asfalt, najbolj estetska pa je kombinacija trate in betonskih tlakovcev ali asfalta. Tako lahko dvorišče popestrite z zeleno površino, ne da bi s tem imeli kaj manj površine za parkiranje.

hauraton travne rešetke Recyfix GreenInovativna rešitev s številnimi prednostmi

Travne rešetke imajo v primerjavi z drugimi rešitvami, ki jih običajno uporabljamo za ureditev dvorišča, vsekakor številne prednosti.

Med njimi so:

– enostavna vgradnja,

– lep in estetski izgled,

– izjemna funkcionalnost,

– zelena površina naravnega videza,

– enostavno vzdrževanje,

– padavinska voda skoznje enostavno odteče v zemljo, zato za posebno odvodnjavanje ni treba skrbeti.

Zaradi vsega naštetega so po svetu zelo priljubljene, vedno več ljudi pa se zanje zanima tudi pri nas. V primeru, da ste med njimi tudi vi, obiščite spletno stran hauraton.hr in si preberite več o njih!