Kakšne sestavine vsebuje naravna kozmetika?

by , under Lepota

Naravna kozmetika - Essentiq

https://www.essentiq.si/

Zagotovo ste že slišali za rastlino po imenu aloe vera. To je rastlina, katere izvlečke pogosto vsebuje naravna kozmetika, saj ta rastlina pomlajuje kožo oziroma zavira staranje ter ima nasploh pozitiven učinek ne le na kožo, ampak tudi na lase, zato se uporablja tudi pri izdelkih za nego las. Podobno velja recimo tudi za koprivo, ki je pogosta sestavina različnih šamponov.

V šamponih se precej pogosto uporablja tudi izvleček kamilice, ki jo vsekakor vsi dobro poznamo. Običajno se v Sloveniji že kot otroci seznanimo s to rastlino v obliki čaja, vendar pa ima kamilica tudi izredno pomirjujoč učinek, zato se uporablja v različnih kremah in vseh drugih različnih izdelkih za nego kože.

Tradicionalne rastline za nego kože

Poleg že naštetih sestavin se za nego kože pogosto še danes uporabljajo sestavine, ki so se v ta namen uporabljale že od nekdaj, kot je recimo ognjič. Morda je vaša mama ali babica doma delala kremo iz ognjiča, ki je čudovito sredstvo za nego kože, tudi tiste najbolj občutljive. Velikokrat se je tradicionalno za nego uporabljajo tudi cvetove vrtnice, pa olivno olje, čebelji vosek, hmelj in številne druge sestavine, ki jih vsebuje tudi naravna kozmetika.

https://www.essentiq.si/izdelki/naravne-sestavine/

Izvlečki rastlin iz celega sveta

Sodobna naravna kozmetika pa ne vsebuje le nam dobro znanih sestavin, ki so se tradicionalno uporabljale v našem okolju že stoletja, ampak vsebuje izvlečke rastlin iz celega sveta. Edino merilo za to, da se uporabi določen izvleček v neki kremi, toniku ali kakšnem drugem kozmetičnem izdelku, je ta, kako učinkovit je in kakšen vpliv ima na kožo. Pa tudi to, kako dobro izvleček koža prenaša, ali bi lahko povzročil alergije in podobno.

Pogosto tako izdelki za nego lahko vsebujejo tudi različne izvlečke zelenega čaja, ki velja za odličen antioksidant in poskrbi tudi za lepšo in bolj mladostno kožo, prav tako pa vsebuje tudi izvlečke ginsenga, jojobe, ingverja, kakavovca, avokada, ylang ylanga in tudi številnih drugih rastlin, ki imajo pozitiven učinek na kožo.