Kakovostna psihoterapija je prava rešitev

by , under Zdravje

psihoterapijaBi bili radi bolj samozavestni? Vas je strah raznih izzivov, saj pogosto dvomite vase in v svoje sposobnosti? Imate občutek, da niste kos različnim izzivom in preizkušnjam, pred katere vas postavlja življenje? Se ne znate postaviti zase? Imate nizko samopodobo? Se spopadate z različnimi strahovi ali fobijami? Ne znate reagirati asertivno oziroma sploh ne znate reči NE, saj se bojite, da bi vam drugi to zamerili? Ali pa imate težave v partnerskem odnosu? Vse to so težave, ki jih lahko reši psihoterapija!

Transakcijska analitična psihoterapija

Težave, pa kakršnekoli te že so, je vsekakor pametno začeti aktivno reševati. Če se v ta namen odločite za obisk psihoterapevta, je zagotovo pomembno poiskati strokovnjaka ali strokovnjakinjo, ki to področje res obvlada, k čemur pripomorejo tako izobrazba kot njegove izkušnje s svetovalnim delom. Pomembno pa je tudi, kakšne metode izbrani strokovnjak uporablja pri svojem delu, saj obstaja več različnih pristopov in tehnik, ki se jih uporablja v ta namen.

Eno od sodobnih in zelo uspešnih smeri na tem področju zagotovo predstavlja transakcijsko analitična psihoterapija, ki je tako pri nas kot v svetu dobro znana, uveljavljena in cenjena, saj prinaša zelo dobre rezultate na dolgi rok. Ta poteka v obliki zaupnega pogovora, ki ga vodi psihoterapevt, vendar pa sta oba sogovornika v njem enakovredna, kar pomeni, da je zanjo potrebno aktivno sodelovanje, ki pa kmalu obrodi sadove.

Pot do osebne rasti

Psihoterapija pa ni le rešitev za različne težave, ampak vam nudi tudi možnost osebne rasti. Četudi nimate nekih groznih težav, lahko z njeno pomočjo še vedno postanete boljši človek in spoznate, kako živeti bolj polno in bolj v stiku s samim sabo. To namreč velikokrat pozabimo oziroma ob vseh obveznostih enostavno pozabimo nase in na to, kako pomembno je, da kdaj prisluhnimo tudi sebi in svojim najglobljim željam. Z njeno pomočjo lahko ugotovite, kaj je res pomembno v življenju in kako slediti temu, kar vam osebno veliko pomeni, ter tako poskrbeti za zadovoljstvo.