Siemens šolanja v Sloveniji

by , under Industrija, Izobraževanja

Različni tečaji in izobraževanja za uporabo vrhunskih krmilnikov in druge opreme za industrijsko avtomatizacijo so na voljo tudi v Sloveniji! Siemens šolanja pri nas potekajo v posebnem vadbenem centru, ki ustreza najvišjim standardom in omogoča odlične pogoje za učenje in pridobivanje novih znanj. V vadbenem centru je namreč na voljo prav vsa potrebna oprema, ki je namenjena praktičnemu izobraževanju pod vodstvom usposobljenega mentorja, ki je na voljo za vsa vprašanja in pomoč. S pomočjo najnovejše opreme za avtomatizacijo v industriji ter mentorstva se lahko udeleženci šolanja veliko lažje naučijo uporabe opreme ter pridobijo znanje, ki jim bo koristilo pri samostojnem delu.

PLC programiranje in uporaba krmilnikov

Siemens šolanja v Sloveniji so zasnovana tako, da obsegajo več različnih sklopov in stopenj. Vodijo jih izkušeni mentorji, ki zelo dobro poznajo Siemensovo opremo za avtomatizacijo v industriji, hkrati pa znajo svoje znanje tudi posredovati drugim na čim bolj uporaben način. Tečaji namreč temeljijo prav na uporabni vrednosti in na tem, da udeleženec od njih odnese čim več praktičnega znanja. Prav zato so med udeleženci zelo priljubljeni.

Vedno večje potrebe po avtomatizaciji

Nekateri udeleženci se za udeležbo na takem tečaju oziroma izobraževanju odločijo samostojno, saj želijo izpopolniti svoje znanje na tem področju. Zavedajo se, da jim to znanje lahko prinese tudi boljše možnosti za zaposlitev, saj delodajalci poznavanje in obvladovanje uporabe krmilnikov ter PLC programiranja zelo cenijo. Potrebe po avtomatizaciji v industriji so namreč vedno večje in avtomatizira se vedno več procesov.

Samostojna uporaba krmilnikov

Veliko delodajalcev zato išče nove delavce s tem znanjem, za obstoječe zaposlene pa organizira izobraževanja, kot so Siemens šolanja. Namen takšnih izobraževanj je torej ta, da udeleženca začetnika spoznajo z avtomatizacijo v industriji in programiranjem oziroma krmiljenjem vseh procesov, povezanih z njo. Cilj je doseči čim večji obseg znanja ter zmožnost samostojnega opravljanja takšnega dela.