Vsestranske big bag vreče

by , under Industrija

big bag vreče - Intercommerce.si

www.intercommerce.si

Big bag vreče so uporabne za sto in en namen, zaradi česar jih poznajo v številnih panogah, proizvodnih obratih in industrijah. Vanje se lahko shranjuje različne snovi, pesek, žito, prehranske izdelke, pa tudi raznolik gradbeni material in še marsikdaj drugega. Omogočajo enostavno polnjenje in praznjenje ter shranjevanje, poleg tega pa se lahko uporabijo večkrat oziroma vedno znova. Narejene so iz odpornega ter trpežnega materiala, ki dobro prenaša tudi UV žarke. Vsekakor so cenovno ugodna in ekonomična rešitev za pakiranje, zaradi česar se jih splača uporabljati.

Standardne ali klasične big bag vreče

Najpogosteje se uporabljajo tako imenovane standardne ali klasične big bag vreče, ki predstavljajo osnovni model, ki je med uporabniki najbolj znan in priljubljen, saj je skoraj vsestranski. Oblikovan je namreč tako, da ima ravno dno in štiri ročaje, ki omogočajo enostavno premikanje, transport in praznjenje. Ročaji omogočajo tudi enostavno in hitro premikanje z viličarjem, ki je uporaben tudi za praznjenje vreče, njen transport na drugo stran skladišča itd.

Polnjenje je preprosto, saj imajo takšne vreče na vrhu veliko odprtino. Primerne so tako za transport kot za skladiščenje in zelo odporne. Za to poskrbi material, ki zdrži tudi zelo visoke obremenitve oziroma ima odlično nosilnost, čeprav sama vreča ni težka, tako da ne prida veliko k celotni teži tovora. Prav zaradi tega je takšna vrsta embalaže široko uporabna vsepovsod. Poleg tega pa se takšne vreče lahko skladišči tudi tako, da jih postavimo eno na drugo, kar je zelo uporabno.

Številni drugi modeli

Za specifične namene pa obstaja tudi veliko drugačnih modelov, ki so prilagojeni namenu uporabe. Posamezni modeli se večinoma razlikujejo predvsem glede na obliko in glede na število ali razporeditev ročajev. Posebej priljubljeni so recimo modeli z vogalnimi ročaji. Seveda pa to ni edina razlika med njimi. Nekatere vreče imajo stabilno dno, druge pa so narejene iz materiala, ki je primeren tudi za shranjevanje ekološko oporečnih izdelkov. Takšne vreče so odlične za prenašanje, prevažanje in skladiščenje različnih izdelkov, predvsem pa razsutega tovora.