LED lučka za nohte – katero izbrati?

by , under Lepota

LED lučka za nohteLED lučka za nohte je nujen pripomoček pri uporabi različnih permanentnih ali trajnih lakov, ki so v zadnjih letih postali zelo priljubljeni in jih uporablja vedno več žensk. Brez nje namreč ne moremo zagotoviti obstojnosti takšnih lakov, saj je za njihovo utrjevanje nujno sušenje pod lučko. Na tak način lak pridobi obstojnost oziroma permanentnost ter se dobro oprime nohtne površine.

Prav to je tudi glavni razlog, da si mnogo žensk nohtov ne ureja več doma, ampak raje obišče kozmetični salon, saj tam poskrbijo za permanentno manikiro, česar doma brez ustrezne lučke ne moremo storiti. Vendar pa je takšna LED lučka za nohte danes že zelo cenovno dosegljiva, tako da jo lahko kupite tudi vi in tako za svojo manikiro poskrbite kar doma!

Kakovostna LED lučka za nohte namreč sploh ni draga, poleg tega pa vam LED tehnologija omogoča, da vam tudi zelo dolgo ne bo treba zamenjati žarnic. Takšne žarnice imajo namreč zelo dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da se izognete stroškom menjave. Poleg tega pa so takšne lučke tudi zelo učinkovite, kar pomeni, da sušenje pod njo traja veliko manj časa, kot je to veljalo včasih, ko se je uporabljala UV tehnologija. Tako lahko za popolno manikiro poskrbite hitreje in na bolj enostaven način.

Na izbiro imate različne modele, pri čemer je pomembna predvsem moč žarnice, ki mora biti čim večja. Pomembno je tudi, kakšni programi so na voljo ter koliko časa trajajo, pa tudi to, sušenju in utrjevanju kakšnih lakov je namenjen določen model. Kot že rečeno, ima LED tehnologija kar nekaj prednosti, a se je treba zavedati, da vseeno ni primerna za utrjevanje prav vseh vrst lakov.

Za nekatere je še vedno potrebna UV tehnologija, ki pa zahteva malo daljši čas sušenja. V primeru, da uporabljajte tudi takšne vrste lakov, se je najbolje odločiti za model, ki ima tako LED kot UV žarnice. Tak model je namreč primeren za najširši spekter permanentnih lakov, torej lahko z njim utrjujete praktično vse.