Siemens krmilniki za industrijo – serija Simatic S7

by , under Industrija

Serijo Simatic S7 sestavlja zmogljiva inženirska oprema, med katero spadajo tudi Siemens krmilniki za industrijo. Slednji predstavljajo izredno praktično, funkcionalno in kompaktno rešitev za Siemens krmilnikavtomatizacijo različnih industrijskih procesov. Opremljeni so z integriranimi IO ter več komunikacijskimi in tehnološkimi funkcijami, kar omogoča različne namene uporabe v številnih panogah. Veljajo za zelo kakovostne, zanesljive in široko uporabne.

Vsa potrebna oprema za avtomatizacijo

Siemens krmilniki za industrijo iz serije Simatic S7 omogočajo izjemno visoko fleksibilnost na vseh področjih svojega delovanja. Uporabljajo se v številnih panogah in v proizvodnjah po vseh svetu ter se zelo dobro obnesejo pri krmiljenju oziroma PLC programiranju različnih aplikacij z namenom čim večjega avtomatiziranja proizvodnje oziroma določenih procesov v njej. Modeli se delijo na dve podseriji, in sicer Simatic S7-1200 in Simatic S7-1500, ki bosta predstavljeni v nadaljevanju.

Serija opreme za avtomatizacijo Simatic S7-1200

Prva serija Simatic S7-1200 je prinesla pravi preboj na področju avtomatizacije in je še danes v široki uporabi. Primerna je za avtomatiziranje oziroma krmiljenje različnih procesov, za katere je potrebna manjša ali srednje velika zmogljivost. Vsi Siemens krmilniki za industrijo iz te serije imajo tudi integriran vmesnik PROFINET za programiranje, ki je zelo praktičen za uporabo, HMI-povezavo, kontroler za distribuirane I/O-naprave ter distribuirano pogonsko arhitekturo. Možno je izbirati tako med standardnimi kot fail-safe modeli, na voljo pa so tudi različne razširitve in signalni ter komunikacijski moduli.

Serija opreme za avtomatizacijo Simatic S7-1500

Druga serija opreme za avtomatizacijo Simatic S7-1500 pa predstavlja opremo nove generacije, ki omogoča še večjo učinkovitost in zmogljivost kot prejšnje serije. Serija Simatic S7-1500 je namreč izredno napredno zasnovana, zato omogoča uspešno avtomatizacijo tudi bolj zahtevnih oziroma bolj kompleksnih procesov ter se tako lahko uporablja tudi tam, kjer so zahteve po avtomatizaciji zelo visoke oziroma specifične. Njene značilnosti so:

  • zelo preprosta namestitev in priključitev,
  • enostavno upravljanje,
  • izredno varno delovanje,
  • velika učinkovitost,
  • optimalna uporabnost,
  • nove funkcionalnosti,
  • izredno kratek odzivni čas,
  • povečanje produktivnosti,
  • integrirana tehnologij
  • hitrejše povračilo investicijskih stroškov.

Za več informacij in pregled ostalih produktov in storitev, obiščite našo spletno stran www.dankon.si.