Psihoterapija, ki vas pripelje na novo pot

by , under Zdravje

psihoterapija - Jana Potočnik

Psihoterapija – Jana Potočnik

Marsikdo kdaj občuti, da je v njegovem življenju treba nekaj spremeniti. Malo pa je tistih, ki to tudi res naredijo in uresničijo. Če se tudi vi pripravljate na ta korak, a vas je strah spremembe oziroma ne veste, kako sploh spremeniti ustaljene vzorce, po katerih delujete, vam lahko pomaga psihoterapija. Z njeno pomočjo lahko spremenite svoje življenje na bolje.

Kako si želite živeti?

Marsikdo se sploh nikoli zares ne vpraša, kako si želi živeti, kaj si želi spremeniti v svojem življenju in kaj izboljšati. Pa vendarle marsikdo ni zares zadovoljen s svojim življenjem in čuti, da v njem ni vse tako, kot bi moralo biti. Če se tako počutite tudi vi sami, potem zberite pogum in notranjo moč za to, da naredite korak naprej. Psihoterapija je namenjena prav temu, saj z njeno pomočjo lahko razrešite različne težave, ki vas mučijo.

Nikakor namreč ne gre le za obliko terapije, ki jo uporabljajo tisti, ki se soočajo z resnično travmatičnimi izkušnjami, različnimi psihičnimi boleznimi in podobnimi stanji, ampak je ta oblika terapije namenjena prav vsakomur – torej tudi vam. Četudi vaši problemi niso zelo veliki, pa bi vendarle potrebovali nekaj spodbude pri njihovem premagovanju, ali pa sploh ne znate točno razložiti, kaj vse predstavlja težavo v vašem življenju, vendar z njim niste zares zadovoljni, potem vam bo temeljit in iskren pogovor s psihoterapevtom gotovo v pomoč. Z njim si boste lažje razjasnili situacijo, v kateri se nahajate, življenjsko obdobje ali stanje, v katerem ste trenutno, in kaj vse je do njega pripeljalo.

psihoterapevt LjubljanaPsihoterapevt je velika opora

Psihoterapija vam je pri premagovanju kakršnih koli težav ali uresničevanju želja o tem, kako bi radi živeli, lahko v zelo veliko oporo, saj:

  • vam bo psihoterapevt znal ustrezno svetovati, kako začeti, oziroma vam pokazal, kakšni vzorci delovanja, ki ste jih vajeni, slabo vplivajo na vas,
  • vam bo psihoterapevt znal svetovati, kako spremeniti ustaljene vzorce delovanja in kakšne metode bi vam pri tem lahko pomagale,
  • boste bolj motivirani za spremembo navad, načina svojega delovanja itd., saj v tem ne boste sami,
  • vam bo psihoterapevt stal ob strani v vsakem trenutku in vedno, ko ga boste potrebovali,
  • boste lažje in hitreje dosegli to, kar si želite.