Povezovalni trak za tovor

by , under Industrija, Posel

povezovalni trak PPBi radi kupili kakovosten in trpežen povezovalni trak, s katerim bi pritrdili tovor oziroma ga čim bolje stabilizirali med premikanjem ali transportom? Pri tem imate na voljo več možnosti in materialov, med katerimi lahko izbirate glede na to, za kakšen tovor gre in kako težak je – od tega je namreč odvisno, kako močan mora biti trak za povezovanje oziroma kakšnega potrebujete.

Privezovanje tovora

Kakšen povezovalni trak oziroma gurtno, kot takšnemu traku tudi rečejo nekateri, izbrati za privezovanje tovora? Preden ga izberete, je treba vedeti, kaj boste privezovali z njim. Največkrat se takšni trakovi sicer uporabljajo za privezovanje ali pritrditev tovora na paleto. S tem se tovor na paleti stabilizira oziroma se prepreči, da bi zdrsnil iz nje in se med transportom ali premikanjem palete kakorkoli poškodoval.

Kakšen material izbrati?

Na izbiro imate trakove za povezovanje različnih vrst oziroma take, ki so narejeni iz različnih materialov, pri čemer za najmočnejše veljajo trakovi iz kovine oziroma jekla. Slednji so običajno tudi najdražji, saj so zelo odporni, seveda pa na tržišču obstajajo tudi cenejše alternative, med katerimi lahko izbirate. Eno od njih predstavlja tekstilni kompozit, ki ima zelo dobre lastnosti in je hkrati tudi zelo upogljiv material, poleg tega pa so na voljo tudi takšni, ki so narejeni iz odporne plastične mase. Pred izbiro pa je treba razmisliti o tem, kaj sploh potrebujete oziroma kakšne so vaše zahteve, saj se boste tako lažje odločili, kaj izbrati.

Kakovosten in trpežen

povezovalni trak PETKakovosten povezovalni trak:

  • je zelo odporen,
  • ima veliko natezno trdnost,
  • omogoča enostavno povezovanje,
  • ne rjavi,
  • ni občutljiv na vlago ali vodo,
  • je odporen na različne druge zunanje dejavnike,
  • je na voljo v različnih dimenzijah,
  • dobro pritrdi tovor na paleto.

Ročno ali strojno privezovanje

Poleg samega namena uporabe pa je pri izbiri pomembno tudi to, ali nameravate tovor ročno privezovati na paleto ali pa boste to počeli s stroji, ki poskrbijo za avtomatizacijo celega procesa. Glede na to je treba izbrati tudi povezovalni trak, ki bi bil primeren za določen način uporabe.