Preizkusite kolagen za sklepe!

by , under Lepota

kolagen sklepiBi radi preizkusili kolagen za sklepe? Gre za zelo učinkovito in naravno snov, ki okrepi vezivno tkivo in sklepni hrustanec ter ga naredi bolj prožnega in vitalnega. V našem telesu ima ta beljakovina namreč zelo pomembno vlogo, vendar pa njene količine z leti začnejo upadati. To se pozna tudi na sklepih, ki s staranjem in zaradi obremenitev postanejo manj gibljivi kot nekoč.

Ohranjanje zdravih sklepov

Kako ohraniti čim bolj zdrave sklepe? Je kolagen za sklepe dobra rešitev in ali res deluje? Kako se rešiti težav s sklepi? Vsa ta vprašanja so zelo pomembna, saj s staranjem težave s sklepi postajajo zelo pogoste. Marsikdo precej čuti kolena, ko se spušča po hribu navzdol ali teče, prav tako veliko ljudem povzročajo težave kakšni drugi gibi, sploh če so izvedeni zelo hitro. To pa še ne pomeni, da se je treba s tem kar sprijazniti in vse to sprejeti kot znak staranja. Stanje namreč lahko tudi izboljšate oziroma vsaj preprečite, da bi se težave večale. Pri tem vam lahko pomagajo:

  • redno gibanje, pri čemer pa je pomembno izbrati športe, ki ne obremenjujejo sklepov,
  • hujšanje oziroma ohranjanje primerne telesne teže,
  • dovolj počitka in sprostitve,
  • pitje dovolj velike količine tekočine,
  • zdrava prehrana z dovolj veliko količino beljakovin,
  • kolagen za sklepe.

Starost je le številka

Pri resnejših težavah vam lahko pomaga tudi fizioterapija, saj lahko z določenimi vajami okrepite svoje mišice ter tako razbremenite sklepe. Podoben učinek ima tudi hujšanje, zato je zelo pomembno, da nimate prekomerne teže, saj s tem lahko težave le še povečate. Hkrati pa je treba skrbeti za redno gibanje, saj sicer sklepi postanejo okoreli in vedno manj gibljivi. Če k temu dodate še ustrezno prehrano, boste naredili največ, kar lahko, zato da boste ostali vitalni in mladostni ter se boste dobro počutili v svojem telesu ne glede na svojo starost. To, koliko ste stari, je namreč le številka, važno pa je dobro počutje, katerega lahko izboljšate tudi s pomočjo kakovostnih prehranskih dopolnil.