Poslovni naslov ob registraciji podjetja

by , under Podjetja

Poslovni naslov predstavlja naslov podjetja. Gre za lokacijo, kjer določeno podjetje deluje. V primeru, če je teh lokacij več, se kot poslovni naslov šteje naslov, kjer poteka največji delež poslovanja oziroma kjer delujejo osnovni oddelki, ki so pristojni za delovanje podjetja kot celote. Seveda gre v primeru samostojnih podjetnikov večinoma za to, da poslovanje opravlja zgolj ena oseba ali pa je zaposlenih poleg nje le majhno število ljudi. Čedalje več podjetnikov se odloča, da poslovanje opravlja kar od doma, zato je lahko domač naslov hkrati poslovni naslov. Vseeno pa to ni vedno izvedljivo ali pa to ni najboljša rešitev. Zakaj?

Včasih je poslovni naslov bolje najeti…

V primeru, ko podjetnik stanuje v stanovanju, ki je sicer v lasti njegovih sorodnikov ali najemodajalcev, potem brez njihovega pisnega dovoljenja tega naslova ob registraciji podjetja ne more navesti kot poslovni naslov. Včasih se na tem področju zaplete in lastnik ne želi podpisati soglasja. Prav zato je v tem primeru lahko edina rešitev, da podjetnik poslovni naslov najame.

Po drugi strani je v dobi interneta zelo lahko ugotoviti, kje posluje določeno podjetje. Z enim klikom so vidni vsi najbolj osnovni podatki podjetja. To je lahko po eni strani plus, po drugi strani pa minus, če so objavljeni podatki, ki lahko podjetje predstavijo v slabši luči. Kakšno vlogo pri tem igra poslovni naslov? Večjo, kot si kdo mogoče misli. Vsi težimo k temu, da bi se odločili za sodelovanje oziroma koriščenje izdelkov in storitev s strani podjetij, ki so najbolj na dosegu oziroma je njihova lokacija najbolj prikladna. Raje se odločimo za storitve podjetja, ki se nahaja v središču večjih mest. ne gre le za lokacijo kot tako. Podjetja, ki so locirana v mestnih središčih, so dostikrat obravnavana kot bolj zanesljiva in profesionalna. Če želite tudi sami, da bi bil poslovni naslov vašega podjetja faktor večjega in ne manjšega povpraševanja, potem je odločitev za najem poslovnega naslova odlična rešitev.

Kaj še pridobimo z najemom poslovnega naslova?

Z najemom poslovnega naslova si zagotovimo lažje ločevanje zasebnega in poslovnega življenja, saj bo pošta, naslovljena na podjetje, prihajala na ločen naslov. Prav tako na domačem naslovu ne bomo imeli opravka nepričakovanimi obiski, ki bi zmotili naš dnevni ritem in ovirali družinske člane pri običajnih aktivnostih. Prav tako najem poslovnega naslova zagotavlja možnost najema fizičnega prostora, kjer se lahko v profesionalnem okolju sestanemo s strankami in poslovnimi partnerji.

Leave a Reply