Poceni folija z mehurčki – kakšne dimenzije so na voljo?

by , under Podjetja, Posel

folija z mehurčkiNa voljo so različne dimenzije, med katerimi lahko izbirate, od večjih do manjših, pa tudi razne predoblikovane rešitve, kot so žepi ali vrečke, ki uporabo pri pakiranju izdelkov le še olajšajo. Folija z mehurčki je cenovno ugodna rešitev, ki se uporablja za zaščito in ovijanje izdelkov. Ne glede na to, za kakšne dimenzije ali obliko se odločite, pa boste s takšno pakirno rešitvijo gotovo poskrbeli za zelo dobro zaščito izdelkov.

Različne dimenzije in možnosti

Kot že rečeno, je folija z mehurčki na razpolago v več različnih dimenzijah. Tako lahko dimenzije zlahka prilagodite svojim potrebam in velikosti izdelka. Vedeti morate, da morajo biti dimenzije materiala, v katerega ovijete ali pakirate izdelek, vedno nekoliko večje od samega izdelka, kar je treba upoštevati tudi pri izbiri. Po želji pa se lahko odločite tudi za obliko žepa ali vrečke, ki ne olajša le pakiranja, ampak poskrbi še za boljšo zaščito. Hkrati pa so lahko zračni mehurčki večji ali manjši oziroma obstaja več različic takšnega materiala, kar vpliva tudi na to, kako dobro bo zaščiten izdelek, ki ga boste ovili vanj.

Kako poskrbeti za varno pakiran izdelek?

folija z mehurčki za zaščitoFolija z mehurčki se uporablja predvsem za pakiranje nekoliko bolj občutljivih izdelkov. Pri tem se moramo držati naslednjih pravil, če hočemo, da bo izdelek res dobro zaščiten in zavarovan oziroma varno pakiran:

  • izdelek mora biti povsem in dobro ovit, zato mora biti folija z mehurčki primerne velikosti oziroma dimenzij,
  • lahko izberemo žep ali vrečko oziroma robove folije zalepimo z lepilnim trakom, da ovoj ostane na svojem mestu,
  • ko je izdelek enkrat ovit, ga položimo v dodatno embalažo primerne velikosti (npr. kartonsko škatlo),
  • prostor med robom embalaže in samim izdelkom zapolnimo z mehkimi polnili, ki poskrbijo za dodatno zaščito in za to, da se izdelek znotraj embalaže ne bo mogel premikati (pri premikanju se namreč lahko poškoduje),
  • polnila namestimo tako, da izdelek obdajajo iz vseh strani,
  • na koncu embalažo še dobro zalepimo, da se med prevozom slučajno ne bo odprla,
  • če gre za zelo občutljiv izdelek, lahko na embalažo nalepimo tudi napis lomljivo, ki opozarja na to, da je treba z njim ravnati čim bolj skrbno in previdno.