Travne rešetke RECYFIX GREEN

by , under Dom in gradnja

travne rešetke RECYFIX GREENZa ureditev okolice, dvorišča, parkirišča in drugih povoznih površin zelo zanimivo rešitev predstavljajo travne rešetke RECYFIX GREEN. Ponašajo se s tem, da dobro utrdijo površino, na katero so nameščene, hkrati pa jih sčasoma popolnoma prekrije trata, tako da je površina videti lepo zeleno, kljub temu pa je po njej možno hoditi, na njej parkirati avtomobile itd., ne da bi pri tem poškodovali trato.

Zelena trata, na kateri je možno parkirati

Travne rešetke RECYFIX GREEN predstavljajo zeleno rešitev za ureditev okolice. Njihova glavna prednost je v tem, da lahko z njihovo pomočjo okolica ostane lepo zelena, ne da bi se bilo treba odpovedati možnosti parkiranja na površini. Z njihovo pomočjo tako lahko dobite zeleno trato, na kateri je možno pakirati, ne da bi trato pri tem kakorkoli poškodovali.

travne rešetke hauraton hrTravna ruša oziroma korenine se namreč nahajajo pod samimi rešetki oziroma v odprtinah, podobnih satovju ter so tako popolnoma zaščitene pred obremenitvami. Zato je na taki trati možno nemoteno pakirati, samo rešetko pa sčasoma prekrijejo travne bilke, zaradi česar postanejo popolnoma skrite pod njimi in tako neopazne. Z njihovo pomočjo bo okolica:

  • bolj zelena,
  • funkcionalno urejena tako, da je na njej dovolj parkirnih površin,
  • estetsko urejena.

Uredite parkirišče na svojem dvorišču!

Parkirišče je danes nuja. Običajno eno samo ni dovolj, ampak jih potrebujemo več. Za to lahko poskrbimo na različne načine, kljub temu pa si večina ne želi, da bi morala zaradi parkiranja asfaltirati ali tlakovati celotno dvorišče. Ob tem namreč zmanjka prostora za zelenje. Travne rešetke RECYFIX GREEN omogočajo, da na dvorišču uredite možnost pakiranja in hkrati okolico ohranite čim bolj zeleno. Poleg tega skoznje meteorna voda enostavno ponikne, zato ni treba posebej urejati še odvodnjavanja, kot to velja pri asfaltiranju ali tlakovanju površin.

To je gotovo pomembna prednost, ki poenostavi urejanje okolice, sploh ker je tudi samo polaganje takšnih rešetk zelo enostavno. Namestijo se lahko skorajda na katero koli površino, četudi ima ta nekaj naklona. V tem primeru je treba poskrbeti za namestitev z dodatnimi zatiči. Nato se na površino, ki je sedaj dobro utrjena, poseje še trata, in tako čez nekaj časa na njej nastane lepo zeleno parkirišče, ki je videti kot vsaka druga trata, le da lahko brez skrbi parkirate na njej.