Folija za ovijanje palet – v takšnih in drugačnih podobah ter imenih

by , under Dom in gradnja

folija za ovijanje paletZa kupce takšnega materiala je namreč pogosto značilno, da imajo precej napačne predstave o tem, kakšna mora biti debelina, dolžina in ne nazadnje še raztegljivost. Raztegljiva folija za ovijanje palet je znana tudi pod številnimi drugimi imeni, na trgu pa je na voljo v številnih možnih oblikah. Pred samim nakupom oziroma izbiro se je zato še posebej pametno posvetovati kar s strokovnjakom oziroma svetovalcem v prodajalni. Ta vam bo priporočil tip folije, ki se bo v vašem podjetju ali pa v domačem okolju zagotovo najbolje obnesel.

Osnovne lastnosti, ki pa jih mora imeti obvezno prav vsaka folija za ovijanje palet, pa so fleksibilnost, dovolj velika moč oziroma trpežnost, zanesljivost.

Izdelki prijazni do ljudi in okolja

Vse več je takšnih proizvajalcev, ki imajo za prodajo na voljo folije za ovijanje palet, ki so povsem prijazne do okolja. Takšna folija za ovijanje palet je praviloma precej močnejša, obenem pa tudi dosti tanjša. S tem nastane precej manj odpadnega materiala, ki je potencialno škodljiv tako za človeka kot samo okolje. Za tanjše folije se med proizvodnjo porabi precej manj naftne smole, posledično tudi sam produkt stane znatno manj denarja. Učinkovitejša pa sta tudi transport in shranjevanje.

Z izbiro primerne folije torej prav tako lahko poskrbite zase in za svoje okolje.

Ročne in strojne streč folije za ovijanje palet

stretch folija za ovijanje paletFolija za ovijanje palet je torej v prvi vrsti namenjena dodatni stabilnosti blaga oziroma izdelkov med prevozom, prav tako za učinkovito zaščito pred umazanijo in prahom. Takšen pakirni material je odlična rešitev predvsem za vse industrijske panoge, kjer se z zategovanjem želi še dodatno izboljševati čvrstost blaga.

Na voljo so ročne pa tudi strojne streč folije. Ročna folija za ovijanje palet je praviloma dobavljiva v debelinah 15, 17, 20 ali pa 23 mikronov. Role folije pa so lahko težke do nekaj kilogramov, po želji stranke. Standardna širina role je 50 centimetrov. Ročna vrsta se navadno najpogosteje uporablja pri majhni do zmerno porabi pri podjetjih, ki ne želijo ali pa ne zmorejo investirati v ovijalni stroj.

Strojne folije pa se torej lahko koristno uporabljajo v povezavi s streč ovijalnim strojem. Na voljo je prav tako več tipov, od različnih debelin do različnih raztezkov. Slednji je ključnega pomena, saj je ravno od njega odvisna poraba folije na ovito paleto.