Najboljši naravni šampon proti prhljaju

by , under Lepota

Nega las EssentiqImate prhljaj? Potem veste, kako neprijetna nadloga je to! Vaša frizura zaradi njega ne izgleda lepo, poleg tega pa vas nenehno srbi lasišče. Zagotovo ste tako preizkusili že veliko šamponov proti prhljaju, a ste vedno znova ugotovili, da rezultati niso ravno taki, kot si želite. Po nekaterih sredstvih za nego las ste imeli morda še več prhljaja kot prej. To velja predvsem za bolj kozmetična sredstva, ki vsebujejo agresivne snovi za odstranjevanje prhljaja. Ta so tako močna, da lahko porušijo naravno ravnovesje kože. Zaradi tega je najboljši naravni šampon, saj ta učinkuje bolj nežno.

Prhljaj namreč nastane prav zaradi razdraženosti lasišča, zaradi česar pride do luščenja povrhnjice. Če imamo recimo zelo suho koža na rokah, obrazu ali kakšnem drugem delu telesa, bomo gotovo izbirali kozmetična sredstva za nego občutljive kože. Enako bi morali ravnati v primeru, da imamo prhljaj, saj je koža na naši glavi oziroma lasišču zelo razdražena in občutljiva. Zaradi tega je najboljši naravni šampon proti prhljaju tisti, ki pomirja razdraženo in občutljivo kožo. Z njim se ne borimo proti samemu prhljaju, ampak pomirimo lasišče, s čimer preprečimo, da bi prhljaj sploh nastajal. Ko torej pomirimo kožo, odpravimo vzrok in prhljaja že kmalu ni več.

Šampon za mastne lase

https://www.essentiq.si/izdelek/sampon-za-mastne-lase/

Treba je torej poskrbeti, da se na lasišču spet vzpostavi naravno ravnovesje, kar nikakor ne moremo doseči z agresivnimi kozmetičnimi sredstvi, ki obljubljajo odstranjevanje prhljaja praktično čez noč. Za dolgoročni učinek je treba rešitev iskati v naravi, saj nam ta ponuja vrsto rastlin, ki vsebujejo čudovite in blagodejne učinkovine za nego lasišča in las.

Prav te vsebuje tudi najboljši naravni šampon, ki nežno očisti lase in lasišče, predvsem pa ga pomiri, saj namesto silikonov, parabenov, formaldehidov, sintetičnih barvil, dišav in konzervansov, ki jih vsebujejo konvenicionalna sredstva za nego las, vsebuje naravne izvlečke hmelja, melise, kamilice, rmana, sivke in drugih zdravilnih zelišč. Ta imajo izjemen pomirjujoč in protivnetni učinek, zato pomagajo tudi pri pomirjanju razdraženega lasišča, izboljšanju naravnega ravnovesja kože ter preprečevanju nastanka prhljaja.