Laserska operacija krčnih žil

by , under Lepota, Zdravje

okrevanje-po-operacijikrcnih-zil-260Laserska operacija krčnih žil je odličen in zelo pogost način za zdravljenje in odpravljanje težav z žilami, zaradi katerih se lahko pojavijo utrujene ali nemirne noge, otekli gležnji in različne druge težave, predvsem pa vidne spremembe na žilah oziroma na koži. Metoda zdravljenja z laserjem je namreč zelo učinkovita, hitra, dokaj enostavna in omogoča okrevanje pacienta v najkrajšem možnem času. Zaradi tega se za takšen kirurški poseg odloča vedno več ljudi. Tisti, ki so se zanj že odločili, pa so z rezultati zelo zadovoljni, saj so zapleti zelo redki, rezultati pa dobri.

Žilna kirurgija in več vrst zdravljenja

Laserska operacija krčnih žil je sicer samo eden od načinov zdravljenja, ki so trenutno na voljo, saj za to obstaja več načinov. Gre za sodobno metodo, ki izkorišča toploto laserja za to, da zapre posamezne žile. To pomeni, da se teh med operacijo ne odstrani, ampak samo zapre, tako da v njih ni več pretoka krvi. V tem se metoda udi razlikuje od klasične operacije, ki se je za zdravljenje večinoma uporablja nekdaj oziroma ki se v nekaterih primerih še vedno uporablja.

Zaradi tega metoda z laserjem tudi omogoča hitrejše okrevanje kot pri drugih načinih zdravljenja, kar je tudi eden od razlogov, zakaj je postala tako priljubljena. Obstajajo namreč tudi drugi način oziroma druge vrste operacij, a kar 90 % vseh pacientov s takšnimi težavami je zdravljenih prav s pomočjo laserja, kar pomeni. To pomeni, da je ta metoda primerna za večino pacientov. Za to, za kakšen poseg bo šlo oziroma kakšen način zdravljenja bi bil ustrezen za vas, se sicer odloči zdravnik specialist po natančnem pregledu za vsakega pacienta posebej.

Kako do operacije?

Če imate težave in menite, da bi bila laserska operacija krčnih žil prava rešitev za vas, boste morali najprej opraviti pregled pri zdravniku specialistu s tega področja. Gre za ultrazvočni pregled. To lahko storite na spletni strani https://venula.si/, kjer lahko pridobite tudi vse dodatne informacije oziroma si preberete več o sami operaciji in različnih načinih zdravljenja. Po pregledu vas bo zdravnik specialist po potrebi napotil na operacijo, ki bo rešila vaše težave z žilami.