Kopalniški radiatorji, ki porabijo manj energije

by , under Dom in gradnja

Elektricni radiatorji za kopalnic - VIGO EHRČe želite ogrevati kopalnico tako, da bo v njej prijetno toplo, a da zaradi tega znesek na računu za ogrevanje konec meseca ne bo astronomski, so za vas prava izbira varčni kopalniški radiatorji. Gre za električne grelce, ki so zasnovani tako, da porabijo tudi za 35 % manj električne energije, kar vam omogoča velik prihranek pri ogrevanju. Hkrati pa so tudi zelo učinkoviti, zato kopalnico hitro ogrejejo na primerno temperaturo.

Takšni kopalniški radiatorji, ki porabijo zelo malo električne energije za segrevanje, so na voljo v številnih različicah, dimenzijah in modelih. Med njimi so tudi modeli v obliki lestve, ki se jih lahko uporabi še za sušenje brisač, mokrih oblačil ali česa drugega. Prav vsi omenjeni modeli so primerni tako kot dodatno grelno telo v kopalnici, ki ga uporabite v prehodnih obdobjih oziroma takrat, ko centralni kurilni sistem ni prižgan, ali kot primarni vir ogrevanja, saj so zelo učinkoviti.

Takšni električni grelci se montirajo na steno s pomočjo posebnih konzol, kar omogoča zelo ekonomično porabo prostora. Vsi modeli imajo tudi odličen digitalni termostat, ki omogoča zelo precizne nastavitve temperature. Zasnovan je tako, da ga lahko prednastavite oziroma vnaprej prilagodite svoji dnevni rutini. Tako bo ponoči termostat avtomatsko prilagodil temperaturo in jo znižal, da je ne boste trošili po ne potrebnem, zjutraj oziroma takrat, ko vstanete, pa bo v vaši kopalnici spet lepo toplo. Hkrati pa takšni kakovostni kopalniški radiatorji, kakršni so tisti norveške znamke Glamox, v primerjavi z drugimi grelnimi telesi veliko manj izsušujejo zrak, kar je vsekakor pomembna prednost.

Trgovina - Kopalniški radiatorji Glamox & Vigo (www.silenos-ogrevanje.si)

Trgovina – Kopalniški radiatorji (www.silenos-ogrevanje.si)

Zrak v notranjosti naših domov je namreč velikokrat zelo, zelo suh, sploh pa to velja za zimske mesece, ko uporabljamo kurjavo. Suh zrak ne vpliva dobro na naša dihala, zato se mu je pametno izogniti, kar lahko naredimo z različnimi vlažilniki, ustreznim zračenjem prostorov ter primerno izbiro grelnih teles in načina ogrevanja. Tako bomo dihali boljši zrak, kar je še posebej pomembno, če imamo kopalnico brez okna, ki bi omogočalo dobro zračenje.