Kopalniški radiatorji za ogrevanje na elektriko

by , under Dom in gradnja

Kakšno moč morajo imeti kopalniški radiatorji, ki za svoje delovanje uporabljajo električno energijo, da lahko učinkovito ogrejejo prostor v čim krajšem času? To je odvisno od velikosti prostora, zato je pomembno, da moč grelnika prilagodimo velikosti prostora. Sicer pa je pri izbiri treba slediti predvsem svojim željam in okusu, saj je na tržišču veliko različnih grelnikov, ki se razlikujejo glede na dimenzije, obliko, način delovanja in upravljanja, vrsto termostata, barvo in ostale lastnosti.

Električna energija za ogrevanje kopalnice

Kopalnico lahko ogrejete na različne načine, eno od odličnih možnosti v ta namen pa predstavljajo tudi kopalniški radiatorji. To so modeli električnih grelnikov, ki so zasnovani prav za uporabo v kopalnici, zato imajo ustrezno zaščitene električne inštalacije oziroma vso električno napeljavo. Tako ustrezajo vsem varnostnim standardom in so primerni tudi za uporabo v prostorih, kot je kopalnica.

Običajno so oblikovani tako, da jih lahko montirate na zid s pomočjo posebnih konzol, ki jo že priložene. Sama montaža je hitra in nezahtevna, zato jo lahko izvedete tudi v lastni režiji. Pomembno je le, da je v bližini električna vtičnica, kamor boste nato grelnik priklopili. Če je možno, pa jih je za zagotavljanje še večje varnosti, smiselno montirati na mesto, kjer niso izpostavljeni nenehnemu pršenju vode.

Različne možnosti ogrevanja

kupaonski radijatori sa električnim grijačemKopalniški radiatorji za ogrevanje na elektriko se upravljajo na nadvse enostaven način. To se sicer razlikuje od modela do modela, kot se od modela do modela razlikuje tudi to, kakšne možnosti ogrevanja ponujajo. Običajno lahko pri večini modelov nastavite več različnih stopenj ogrevanja, sicer pa imajo določeni modeli na voljo tudi:

  • precizen termostat, s katerim lahko zelo natančno nastavite temperaturo,
  • možnost programiranja dnevnega ali tedenskega režima ogrevanja,
  • možnost tako imenovanega turbo deloavnja, ki kopalnico segreje v le nekaj minutah,
  • možnost upravljanja na daljavo, kar omogoča wi-fi termostat, s katerim se lahko povežete preko internetne povezave kar s svojim pametnim telefonom ali drugo napravo.
  • samodejno uravnavanje temperature glede na prisotnost oseb v prostoru, odpiranje oken in vrat itd., za kar poskrbijo posebni senzorji,
  • zaščito proti pregrevanju, ki poskrbi za nižjo porabo.