Dekorativni kamen je estetska in funkcionalna rešitev

by , under Dom in gradnja

Za kaj vse se uporablja umetni dekorativni kamen? Lahko se ga vgrajuje tako v notranje prostore kot na različne površine na prostem. To pomeni, da je njegov namen uporabe zelo širok oziroma da se ga lahko položi skorajda na katero koli trdno površino, pa naj se ta nahaja v notranjosti ali zunaj. Običajno so z njim obloženi različni zidovi, pri čemer nima le estetske oziroma dekorativne vloge, ampak gre tudi za zelo funkcionalno rešitev, ki steno ali drugo površino, ki je obložena z njim, dobro zaščiti.

Poskrbite za bolj zanimiv videz zidov in sten!

Dekorativni kamen poskrbi za bolj zanimiv, razgiban in unikaten videz različnih zidov, sten ter drugih površin tako znotraj kot zunaj. Če bi radi popestrili kakšnega od prostorov s to posebno rešitvijo, potem se zanj vsekakor velja odločiti. Zasnovan je namreč tako, da je na voljo v ogromno različnih vzorcih, kar vam omogoča prilagajanje videza vašim željam in okusu. Tako boste lahko stene okrasili točno tako, kot ste si zamislili. Gre torej tako za estetsko kot funkcionalno rešitev, ki omogoča veliko različnih možnosti uporabe.

Obloga kamina, sten, zidov in še česa

umetni dekorativni kamenDekorativni kamen se lahko uporablja v številne namene, saj gre skorajda za univerzalen material. Ker je narejen iz mešanice cementa in posebnega agregata, je primeren tudi za zunanjo uporabo, saj ima edinstvene fizikalne lastnosti oziroma je zasnovan tako, da je čim bolj vzdržljiv in odporen. Tako se ga lahko uporablja za oblogo različnih notranjih sten ali zidov, pa tudi stebrov, kurišč in sten okrog kaminov, na prostem pa ga pogosto najdemo kot oblogo površin, s katerimi uredimo okolico. Prav tako pa se ga lahko uporabi tudi na fasadah in povsod drugje, saj:

  • je zelo odporen tako na vremenske kot na druge vplive,
  • dobro prenaša nihanja temperature,
  • gre za ognjevarni material, ki ni gorljiv,
  • ne spreminja barve oziroma ne bledi,
  • njegovo čiščenje je enostavno, enako pa velja za vzdrževanje,
  • ga lahko po želji tudi impregniramo ter tako še dodatno zaščitimo.