Folija za pakiranje

by , under Industrija, Posel

folija za pakiranjeZa kaj vse se uporablja folija za pakiranje? Največkrat se vanjo ovije različne izdelke ter jih tako zaščiti pred poškodbami. Tako se pogosto uporablja pri pakiranju izdelkov iz stekla, porcelana ali keramike, pa tudi pri pakiranju elektronskih aparatov in tehnične opreme, glasbil, pohištva in drugih izdelkov. Če želite ustrezno zapakirati takšne vrste izdelkov, jih je namreč treba ustrezno zaščititi. To je še posebej pomembno, če takšne izdelke pripravljate na transport ali pa jih boste pošiljali po pošti, vsekakor pa je pametno izdelke na tak način zapakirati tudi med skladiščenjem.

Učinkovita zaščita občutljivih izdelkov

Folija za pakiranje učinkovito poskrbi za zaščito oziroma zavarovanje različnih vrst občutljivih izdelkov, zaradi česar je zelo pogosto uporabljena v različne namen – predvsem pa se uporablja pri pakiranju izdelkov za transport ali pošiljanje po pošti. Velikokrat so pri tem izdelki sicer pakirani še v kartonsko embalažo oziroma škatlo, a vseeno še dodatno oviti v mehurčasto folijo, saj so tako med prenašanjem, skladiščenjem ali transportom veliko bolje zaščiteni pred poškodbami, udarci, padci na tla, razbitjem itd. Za dodatno zaščito lahko poskrbimo še z dodajanjem pakirnega materiala, ki prepreči, da bi se izdelek v škatli premikal.

streč folija

Streč folija – Intercommerce.si

Folija za pakiranje je namenjena temu, da zavaruje izdelke, ki so oviti vanjo, pred praskami. Prav tako pa jih na tak način lahko zaščitimo tudi pred umazanijo, prahom, vlago in vremenskimi dejavniki.

Zanjo je značilno:

  • da se prilagodi obliki izdelka,
  • da je na voljo v različnih dimenzijah,
  • ima nizko težo,
  • da je prosojna,
  • da nima nobenega posebnega vonja,
  • da je ekološko neoporečna,
  • da izdelke dobro zaščiti.

Za še bolj enostavno pakiranje

Poleg vsega naštetega pa takšna folija omogoča tudi res zelo enostavno pakiranje. To vam ne bo vzelo veliko časa, pomembno je le, da njeno širino prilagodite glede na velikost določenega izdelka, ki mora biti zapakiran tako, da je res dobro ovit. Po potrebi lahko uporabite tudi več plasti folije in tako izdelek še bolje zavarujete. Za še lažje pakiranje pa so na voljo tudi formati, rokavi in polrokavi, pa tudi vreče. Te so lahko varjene ali šivane.