Čvrsta in napeta koža – učinkovite in preproste rešitve

by , under Lepota

Lepa in zdrava kožaČvrsta in napeta koža vsakega človeka pomladi vsaj za nekaj let. Na žalost pa se z leti koža prične starati, s tem pa tudi povešati. Nastanejo prve gubice, ki so najbolj vidne na obrazu. K sreči lahko tovrstno dogajanje na telesu kar precej dobro omilimo ali celo preprečimo. Veliko vlogo pri tem seveda igra tudi kolagen. Njegova proizvodnja v telesu z leti prične upadati, kar je tudi eden od glavnih vzrokov za staranje kože.

Po 20. letu starosti torej proizvodnja kolagena prične upadati. Z leti se to samo še stopnjuje. Rešitev v tem primeru je zagotovo tudi kakšen kakovosten prehranski dodatek v obliki kolagena. Na trgu je precej ponudbe, a je treba paziti pri vrsti kolagena, ne nazadnje tudi pri izbiri ponudnika oziroma proizvajalca. Če torej želite, da bo čvrsta in napeta koža vaša redna spremljevalka, poskrbite za nakup najbolj kakovostnega kolagena na trgu.

Še drugi odlični nasveti za čim bolj napeto in čvrsto kožo

Kolagen za sijoče lase in napeto kožoDa bo torej čvrsta in napeta koža res vaša spremljevalka, lahko poskrbite še z drugimi preprostimi, a sila učinkovitimi rešitvami. V svoj urnik vsakodnevno dodajte vsak nekaj gibanja na svežem zraku. Če za to nimate ravno dovolj časa oziroma se vadbe lahko poslužujete le nekajkrat na teden, pa na primer namesto dvigala uporabljajte stopnice; izstopite vsaj eno postajo prej in uživajte v sprehodu; namesto avta za krajše razdalje uporabite raje kolo.

Utrditev zadnjice in stegen s pomočjo telesne vadbe

Čvrsta in napeta koža je v veliki meri odvisna tudi od mišic. Na poti do takšne kože vam torej lahko veliko pomagajo prav mišice. Na voljo so sila preproste vaje, s katerimi lahko vadite notranjo in zunanjo stran stegen ter zadnjice.

Najprej lezite na hrbet, stopala pa imejte plosko na tleh, še najbolje v širini bokov. Dvignite medenico – tako, da so trebuh ter stegna povsem poravnani. Položaj zadržite in močno napnite zadnjico ter trebuh. Ob vdihu nato razmaknite stegna ter jih ob izdihu zbližajte. To ponovite 20-krat.

Za lep videz kože poskrbita sadje in zelenjava

Seveda je čvrsta in napeta koža tudi posledica pravilne prehrane. Sadje in zelenjava na primer lahko izjemno dobro poskrbita za lep videz, obenem pa telo učinkovito oskrbita s pomembnimi hranili. Za kožo so še posebej blagodejni korenje, paradižnik, špinača in oreščki.