Kateri električni radiator kupiti?

by , under Dom in gradnja

kateri električni radiator kupitiHiter pregled tržišča nam pokaže, da so grelniki, ki delujejo s pomočjo elektrike, pravi hit. Ogromno ljudi se odloča zanje, temu pa se prilagajajo tudi proizvajalci, ki kar tekmujejo v ponudbi različnih modelov. Zaradi pestre izbire pa je morda na vprašanje, kateri električni radiator kupiti, odgovor še težji, saj zahteva dobro poznavanje vseh modelov, ki so na voljo na tržišču, ter njihovo primerjavo. Kako torej izbrati pravega zase? Tako, da si pomagate s spodnjimi nasveti, ki smo jih pripravili posebej za vas!

Kateri prostor boste ogrevali?

električni radiatorČe se sprašujete, kateri električni radiator kupiti, je treba najprej vedeti, kateri prostor nameravate ogrevati z njim in za kakšen prostor gre. Obstaja namreč velika razlika med ogrevanjem slabo izolirane počitniške hiške, v kateri ni drugega načina ogrevanja, ali med ogrevanjem majhne kopalnice v petem nadstropju bloka, ki jo topli prostori zamejujejo z vseh strani. Zaradi tega je pred odločitvijo o izbiri ustreznega grelnika vedno treba razmisliti:

  • za kako velik prostor gre,
  • kako dobro je prostor izoliran,
  • kakšna je povprečna temperatura v prostoru brez ogrevanja,
  • kako dobro tesnijo okna in vrata v prostoru,
  • kakšne so povprečne temperature zunaj v času, ko bi potrebovali ogrevanje,
  • na kakšno temperaturo bi želeli ogrevati prostor,
  • ali je v prostoru še kakšna druga možnost gretja.

Kakšno moč grelnika potrebujete?

radiator za kopalnicoEnaka vprašanja kot zgoraj vam bodo pomagala tudi pri določanju tega, kakšno moč grelnika potrebujete. Osnova za izračun primerne moči morda biti vedno kvadratura oziroma velikost prostora, prav tako pa so pomembne tudi vse preostale njegove lastnosti. Če niste prepričani, kako učinkovit grelnik bi potrebovali, se vedno splača kupiti takšnega z nekoliko večjo močjo, saj bo tako zagotovo dovolj učinkovit.

Ali se splača kupiti dražji model?

Modeli, ki so na voljo na tržišču, so dražji in cenejši, torej na voljo v vseh cenovnih razredih. Vsak, ki razmišlja o tem, kateri električni radiator kupiti, se sprašuje tudi o tem, kakšne so sploh razlike med cenejšimi in dražjimi modeli ter ali se res splača za takšen grelnik odšteti več denarja, če pa ga je možno dobiti tudi za manjšo vsoto. V resnici cena ne sme biti merilo pri odločitvi za nakup, ampak pri slednjem vedno izhajajte iz lastnosti samega grelnika, kakšno moč ima, kako učinkovit je, koliko garancije dobite pri nakupu in podobno.