Bi potrebovali nov separator?

by , under Dom in gradnja

Če bi potrebovali nov separator, imate na razpolago kar nekaj možnosti. Model, ki ste ga uporabljali do sedaj in ga je treba zamenjati, je verjetno precej drugačen od tistih modelov, ki so vam na voljo danes. Ti so namreč zelo izpopolnjeni, predvsem pa raznoliki ter omogočajo zelo dobro in učinkovito delovanje. Vsekakor pa velja pred izbiro preveriti tudi, ali se je morda v času od zadnjega nakupa na tem področju kaj spremenila tudi zakonodaja, saj boste le tako lahko izbrali ustrezen model za svoje potrebe.

Za zagotavljanje neoporečnosti odpadne vode

SeparatorSeparator predstavlja pomembno napravo, ki je namenjena zagotavljanju neoporečnosti odpadne vode oziroma odstranjevanju različnih onesnaževalcev iz nje. V ta namen so na razpolago različni modeli, saj se med seboj razlikujejo tudi potrebe uporabnikov oziroma to, kje vse se takšne naprave uporabljajo. Pri tem je treba upoštevati:

  • za kakšen obrat ali površino gre,
  • kakšne onesnaževalce mora biti naprava sposobna očistiti,
  • ali je potrebno tudi filtriranje odpadne vode,
  • kako veliki so lahko delci, ki bodo izpuščeni v kanalizacijo oziroma iztok,
  • kakšna je predvidena količina odpadne vode,
  • kakšna mora biti kapaciteta naprave ipd.

Izbira ustrezne naprave za preprečevanje onesnaženja

Kot že rečeno, je danes izbira večja kot kdaj koli prej, modeli pa veliko bolj izpopolnjeni. Lahko bi rekli, da sedaj zagotovo zmorejo več oziroma da lahko z njimi veliko bolje in bolj učinkovito prečistite odpadno vodo. Zmožni so namreč filtracije tudi zelo majhnih delcev onesnaževalcev, seveda pa je to, kako učinkoviti bodo pri tem, odvisno od vrste oziroma modela, ki ga izberete.

Če ste že do sedaj dalj časa uporabljali takšno napravo, potem imate določene izkušnje, ki vam lahko služijo kot izhodišče za nakup novega modela. Vsekakor pa je treba ne le iskati model, podoben tistemu, ki ste ga uporabljali do sedaj, oziroma z nekaterimi izboljšanimi lastnostmi, temveč je treba pred samo izbiro nujno preveriti tudi trenutno zakonodajo na tem področju. Okoljska zakonodaja, kamor spadajo tudi zakoni o preprečevanju izpusta onesnažene odpadne vode v kanalizacijo ali celo okolje, namreč postaja vedno strožja, saj je zavedanje o pomenu čistega okolja in njegovega ohranjanja vedno večje.

SeparatoriZaradi tega je treba pred izbiro ustreznega modela predvsem in najprej vsekakor preveriti, kakšna so trenutna zakonska določila za takšno napravo oziroma kakšen separator bi ustrezal tako vašim zahtevam kot zakonskim določilom oziroma predpisom o vgradnji, namestitvi in uporabi takšne naprave.