Zunanje betonske kanalete z še večjo učinkovitostjo

by , under Dom in gradnja

betonske kanalete - faserfix superKatere so najbolj učinkovite zunanje betonske kanalete? Njihova zmogljivost je odvisna predvsem od tega, kakšne so njihove dimenzije, pa tudi od tega, kako so oblikovane. Oblika namreč močno vpliva na sam pretok oziroma na to, koliko meteorne vode je z njimi mogoče odvesti v določenem času. Ravno tako pa je učinkovitost takšnega sistema odvisna tudi od tega, ali je sistem pravilno izbran glede na zahteve določene površine. Zahteve so pri nekaterih površinah minimalne, pri drugih pa veliko bolj kompleksne, kar je zagotovo treba upoštevati tudi pri sami izbiri in načrtovanju takšnega sistema.

Načrtovanje odvodnjavanja

Vgradnja zunanje betonske kanalete je enostavna in hitra, bolj zapleten in časovno zamuden pa je postopek načrtovanja odvodnjavanja. Zavedati se je treba, da le če bo vse skupaj pravilno načrtovano, bo odvodnjavanje urejeno tako, kot je treba. Zaradi tega je treba načrtovanju posvetiti veliko pozornosti. Pri tem je pomembno:

  • dobro informiranje,
  • strokovno svetovanje pri načrtovanju,
  • izdelava hidravličnega izračuna, na podlagi katerega se določi zmogljivost sistema,
  • pravilna izbira vseh elementov,
  • izbira primernega obremenitvenega razreda,
  • izbira materiala, ki je odporen na vse zunanje dejavnike, ki jim bo izpostavljen sistem pri svojem delovanju,
  • da so izbrani elementi prilagojeni namenu uporabe in čim bolj kakovostni,
  • da se vnaprej predvidi mesto in način vgradnje ter vzdrževanje takšnega sistema.

Zunanje betonske kanalete Hauraton

betonske kanalete za odvodnjavanjePri izbiri ustrezne zunanje betonske kanalate je treba v prvi vrsti upoštevati njene tehnične specifikacije. Ni namreč vsak model primeren za uporabo na vsaki površini, saj se te med seboj razlikujejo. Zaradi tega imajo proizvajalci v svoji ponudbi številne modele, med katerimi je možno izbirati. To velja tudi za proizvajalca Hauraton, katerega proizvodi so zelo kakovostni. V primeru, da načrtujete odvodnjavanje oziroma bi slednje želeli čim bolje urediti, je zato smiselno pogledati tudi prodajni program tega proizvajalca.

Z njegovimi proizvodi je namreč odvodnjavanje možno zelo dobro urediti tako, da bo čim bolj učinkovito, poleg tega pa njegovi izdelki slovijo tudi po visoki odpornosti in vzdržljivosti. Tako se pri odvodnjavanju in preprečevanju težav z meteorno vodo obnesejo izredno dobro, zato se jih vsekakor splača izbrati v ta namen. Na mestih, kjer so vgrajeni, namreč že desetletja in še več časa odlično služijo svojemu namenu ter še vedno skrbijo za to, da z meteorno vodo tam ni čisto nobenih težav …