Stretch folija – izdelek, ki ga morate poznati

by , under Posel

stretch folijaČeprav na vprašanje, kaj je stretch folija, zna odgovoriti malokdo, pa se v resnici s tem pakirnim materialom prav vsi vsakodnevno srečujemo. Vanj je namreč zapakiranih toliko različnih izdelkov, ki jih uporabljamo vsak dan, da ta material gotovo vsi dobro poznamo, le tega ne vemo, kako se imenuje. Gre v bistvu namreč za raztegljivo folijo, ki se lahko kupi v različnih izvedbah ter tako omogoča zelo raznolike možnosti uporabe.

Glavna lastnost je velika raztegljivost

Čeprav ima stretch folija številne pomembne lastnosti, zaradi katerih predstavlja kakovosten in vsestranski pakirni material, pa njeno glavno lastnost vsekakor predstavlja velika raztegljivost. Kako raztegljiva bo, je sicer odvisno do vrste, ki jo izberete, saj je možno izbrati različno raztegljive vrste ter tako svojo izbiro prilagoditi glede na namen uporabe. Pri tem obstajajo tudi različne dimenzije, debeline itd., med katerimi je možno izbirati.

Od vseh teh naštetih lastnosti je seveda odvisna tudi cena takšnega pakirnega materiala, ki pa nikakor ni previsoka, saj gre za cenovno ugoden material. Tudi to je eden od razlogov za njegovo pogosto uporabo v različnih panogah, hkrati pa za to poskrbi vsekakor tudi njegova vsestranskost. Zaradi tega se velikokrat uporablja tudi za ovijanje palet oziroma tovora, ki je naložen na njih in čaka na transport ali skladiščenje. Tako se ga namreč ne le zaščiti pred zunanjimi dejavniki, temveč tudi na nek način pritrdi na paleto.

Zakaj se uporablja stretch folija?

folija stretchStretch folija se uporablja kot pakirni material za zavijanje, ovijanje in pakiranje izdelkov. Primerna je tako za takšno uporabo pri izdelkih manjših kot večjih dimenzij, prav tako pa se jo lahko uporablja tako ročno kot strojno. Izdelkom nudi zelo dobro zaščito in jih zavaruje pred različnimi zunanjimi dejavniki, hkrati pa je zaradi njene velike raztegljivosti tudi:

  • enostavna za uporabo,
  • pakirni material, ki omogoča prihranek časa pri pakiranju,
  • material, ki se ga pri pakiranju ne porabi veliko,
  • možnost povezovanja različnih izdelkov skupaj,
  • dobro stabilnost pakiranih izdelkov (npr. tovora na paletah).

V primeru, da izbirate najbolj ustrezen material za pakiranje svojih izdelkov, imate vsekakor na razpolago veliko različnih možnosti. Vendar pa obstaja velika verjetnost, da bo prav stretch folija tista, ki jo boste izbrali, saj se v ta namen dobro obnese. Pri tem morate biti pozorni le na to, da izberete ustrezno vrsto in dobro preverite njene lastnosti ter izberete takšne, ki vam bodo najbolj ustrezale.