Zakaj je SEO optimizacija nujna?

by , under Spletne strani

SEO optimizacija je zagotovo zelo pomembna. A ne samo to: dandanes postaja celo nujna. Če imate svojo spletno stran, potem morate namreč nujno poskrbeti tudi za SEO. Optimizacija spletne strani namreč poskrbi zato, da ta optimalno deluje in je optimalno prilagojena algoritmom spletnih iskalnikov (kot je na primer Google). Ti namreč določajo, kako visoko se bo določena stran uvrstila glede na določeno ključno besedo. Bolje ko bo vaša stran optimizirana, bolj visoko se bo uvrstila med rezultati iskanja na Googlu.

Ne le pomembno, ampak nujno

Glede na zgoraj povedano vsakdo lahko ugotovi, da je SEO optimizacija pomemba. Vendar pa je celo več kot to: je nujno potrebna za prav vsako spletno stran, ne glede na to, za kakšno stran gre. Konkurenca med spletnimi stranmi namreč nikoli ni bila večja, kot je v današnjem času. Prav vsako podjetje ima že spletno stran, ogromno je blogov, raznoraznih spletnih trgovin in drugih strani.

optimizacija strani

Med vso to množico strani je težko ostati konkurenčen, zato je nujno, da naredimo vse za to, da lahko uporabniki spleta med vsemi možnostmi izberejo prav vašo stran. To pa bodo lahko izbrali le, če jo bodo tudi našli, zato je treba nujno čim bolje poskrbeti za SEO, saj ta najbolj vpliva na razpored iskalnih rezultatov. SEO optimizacija torej tako predstavlja nujnost, za katero je treba poskrbeti, saj imate tako za uspešnost vaše strani v primerjavi s konkurenco veliko boljše izhodišče.

Uporabniki klikajo le na najvišje uvrščene spletne strani

Spletno iskanje največkrat poteka tako, da nekdo v iskalnik vpiše neko ključno besedo ali besedno zvezo, nato pa klikne na enega od rezultatov. Pri tem pa raziskave kažejo na pomembno zadevo: uporabniki namreč največkrat kliknejo na najvišje uvrščene spletne strani med iskalnimi rezultati. Torej je veliko večja verjetnost, da bodo med njimi izbrali prav vašo stran, če je ta na prvi strani Googla oziroma uvrščena čim višje. Le tako boste imeli možnost, da uporabnike spleta privabite na vašo stran in jih spremenite v kupce vaših izdelkov ali storitev.