Travne rešetke so zelo inovativna rešitev

by , under Dom in gradnja, Industrija

travne resetke hauraton hr

Travne rešetke – Hauraton.hr

Ste že slišali za travne rešetke? Gre za zelo zanimivo in inovativno rešitev za ureditev okolice. Uporablja se jih lahko na različnih površinah namesto tlakovcev ali ploščic, saj je z njimi možno utrditi določeno površino tako, da je na njej možno tudi parkirati avtomobile. Hkrati pa bo ta površina ostala lepo zelena oziroma prekrita s travo, s čimer bo poskrbljeno za estetski in naraven izgled vaše okolice. Če ne želite, da bi bila okolica vašega doma, poslovne stavbe ali kakšnega drugega objekta zaradi potrebe po parkiranju vsa siva, potem je to prava rešitev za vas, saj jo boste na tak način lahko ozeleneli.

Za zeleno okolico in ureditev parkiranja

Na marsikateri parceli se je moral prostor za trato umakniti tlakovcem, ploščicam ali asfaltu, saj je bilo treba urediti površino za parkiranje vozil. Travne rešetke predstavljajo inovativno rešitev, ki omogoča utrditev trate tako, da lahko na njej brez težav parkiramo vozila, a površina še vedno ostane lepo zelena. Zasnovane so namreč kot posebne rešetke, s katerimi utrdimo površino, namenjeno parkiranju, nato pa vanje posejemo travo. Ta preraste rešetke, tako da kmalu niso več vidne. Hkrati pa so zasnovane tudi tako, da z njimi zaščitimo travno rušo oziroma korenine, zaradi česar trata lahko nemoteno raste dalje in poskrbi za lepo zeleno okolico, čeprav na njej lahko nemoteno parkiramo. Tako dobimo zeleno parkirišče in poskrbimo tako za zeleno okolico kot za ureditev parkiranja.

Estetska in funkcionalna rešitev

Travne rešetke zagotovo predstavljajo tako odlično rešitev, saj:

  • so enostavne za polaganje oziroma namestitev,
  • omogočajo parkiranje vozil na zeleni površini,
  • poskrbijo za lepo urejeno okolico in ozelenitev površine,
  • skoznje padavinska voda enostavno ponikne, zato ni potrebe po urejanju odvodnjavanja.

Prav zaradi tega bi lahko rekli, da gre tako za estetsko kot funkcionalno rešitev. Če razmišljate o urejanju okolice, potem zagotovo velja razmisliti tudi o tej inovativni možnosti, ki bo poskrbela za to, da bo vaša okolica funkcionalna in hkrati tudi prijetno zelena na pogled.