Natron papir za zavijanje izdelkov

by , under Industrija

Natron papir se uporablja za zavijanje in s tem dodatno zaščito različnih izdelkov. Torej se lahko uporablja kot ovojni oziroma zavijalni papir, s katerim recimo zaščitimo nek izdelek, paket, knjigo ali karkoli drugega. Hkrati pa ima ta ovojni papir še eno veliko prednost, kar je tudi eden od razlogov za njegovo pogosto uporabo: spada namreč med cenovno zelo ugodne rešitve za embaliranje oziroma pakiranje.

Rebrasta struktura poskrbi za odlično odpornost

Posebnost tega papirja je v tem, da ima rebrasto strukturo, zaradi česar je zelo odporen in trpežen. Kot zaščitna embalaža se zaradi tega precej dobro obnese, poleg tega pa je tudi nadvse fleksibilen, saj je z njim možno oviti izdelke najrazličnejših oblik. Zaradi tega je natron papir namenjen zelo širokim možnostim uporabe, saj se uporablja v različnih panogah.

Različne vrste papirja

Pri tem so na voljo različne vrste tega papirja, med katerimi lahko izbirate – vse so rjave barve, razlikujejo pa se glede na format (dimenzije) oziroma gramaturo papirja. Običajno je dobavljiv v roli ali v obliki formata. Natron papir pa je lahko tudi potiskan z različnimi motivi, logotipom podjetja, sloganom in tako dalje.

Natron vreče za pakiranje različnih proizvodov

Iz takšnega papirja pa je marsikdaj narejena tudi embalaža, recimo tako imenovane natron vreče, ki se odlično obnesejo pri pakiranju različnih proizvodov, saj so odporne in dobro prenašajo tudi višjo težo. Največkrat se vanje pakira zrnaste ali praškaste izdelke (različne moke, žita, začimbe in podobno), pri čemer se uporablja različne vreče, odvisno od tega, za kakšne izdelke gre, kje se shranjujejo itd.
Nekatere vreče so tako opremljene z vrvico, druge pa imajo posebno ultrazvočno odpiranje. Izbirate pa lahko tudi med takšnimi z izsekom, ki nudi vpogled v to, kaj je v vreči, ali pa takšne s folijo HDPE, ki nudi še dodatno zaščito pred vlago. Takšne vreče so sicer na voljo v različnih velikostih – od pol kilograma do 50 kilogramov. Po želji se je možno dogovoriti tudi za tisk nanje.