Kakšna je razlika med navadnim in teleskopskim viličarjem?

by , under Dom in gradnja

teleskopski viličarji

Izposoja teleskopskih viličarjev – Unisel.si

Če se zanimate za napravo oziroma stroj, ki bi vam omogočal, da lahko na zelo učinkovit način delate na različnih višinah oziroma s kar največjo lahkotnostjo lahko premeščate različne materiale z ene lokacije na drugo, potem se vam splača odločiti za nakup ali najem teleskopskega viličarja.

Nakup ali izposoja teleskopskega viličarja vam bo torej zagotavljala, maksimalno produktivnost pa tudi zanesljivost – v vseh okoljih, tudi na izjemno zahtevnih deloviščih, kjer so pogoji zelo težki. Na voljo so različni teleskopski viličarji priznanih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk.

Strojna oprema, ki jo odlikuje udobne in preprosto premikanje

Najem teleskopskega viličarja zagotavljaj uporabo delovne opreme najvišje kvalitete. Pogosto je tovrstni viličar označen kot strojna oprema, ki se zlasti odlikuje po udobju pa tudi po izjemno preprostemu premikanju. Delo z njim je lahkotno. Imeli boste občutek, kot da bi se med delom samo sprehajali.

Teleskopski viličar se na primer uporablja pri delu na dvorišču, ko morate pri pokrivanju strehe na objektu ali pri postavljanju sten poskrbeti, da bo ves material pristal na želenem mestu.

Primerjava med navadnim in teleskopskim viličarjem

Preden se dokončno odločite za nakup ali zgolj samo za najem teleskopskega viličarja, pa je seveda še kako pametno vedeti, kakšne so pravzaprav razlike med navadnim viličarjem in teleskopskim.

Za teleskopski viličar je značilno, da je že sam po sebi zasnovan za dvigovanje ter za premikanje težjega tovora oziroma težjih materialov. Na voljo so teleskopski viličarji z nadgradnjo in teleskopski viličarji s fiksno teleskopsko roko. Kljub temu da je ta vrsta viličarja v številnim lastnostih podobna navadnemu oziroma klasičnemu viličarju, pa je v primerjavi z njim bistveno močnejši. Posledično je teleskopski viličar zelo zaželen na grobem terenu. Nič čudnega ni, da teleskopska roka viličarja zlahka preseže roko klasičnega viličarja.

Posebna vrsta teleskopskega viličarja

Ko se boste odločali najeti ali kupiti teleskopski viličar, boste spoznavali različne tipe oziroma modele naprav. Med drugim je na voljo tudi rotacijski teleskopski viličar. To je večnamensko orodje, ki je primerno za uporabo na različnih terenih. Zelo dobrodošel je na primer na gradbiščih pa tudi na različnih industrijskih področjih.

Največja odlika rotacijskega teleskopskega viličarja je njegova vsestranska uporaba. Vključuje namreč različne vrste priključkov. Posledično se naprava lahko uporablja v vlogi teleskopskega viličarja, žerjava, dvigala, prav tako v vlogi delovne ploščadi, ki premore izjemno veliko nosilnost.

Za najem pogonskega teleskopskega viličarja se podjetja odločajo tudi zaradi številnih drugih prednosti, kot so na primer maksimalna višina dviga, pogon, nosilnost pri maksimalnem vertikalnem dosegu.

Kje kupiti ali si izposoditi teleskopski viličar?

Nakup ali najem teleskopskega viličarja je dandanes možen tudi preko spleta. A ne glede na to, kje in na kakšen način boste kupili ali najeli napravo, je treba najprej preveriti, kateri ponudniki so najboljši oziroma najbolj zanesljivi.

Seznam ponudnikov za nakup ali najem teleskopskega viličarja in drugih vrst viličarjev si lahko izdelate s pomočjo spleta, na katerem boste med raziskavo naleteli tudi na vrhunske blagovne znamke naprav.

Pri podjetju Unisel pogosto nudijo še možnost koriščenja dodatnih storitev. Te lahko na primer vključujejo možnost dostave naprave na želeni naslov, prav tako servisne oskrbe za najete viličarje.