Kaj je optimizacija spletnih strani in zakaj jo potrebujete?

by , under Spletne strani

SEO - OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANIOptimizacija spletnih strani (angleško: Search Engine Optimization, krajše SEO) je nujna storitev, ki jo potrebuje vsak, ki želi uspeti na spletu on doseči dobre prodajne rezultate. V osnovi gre za to, da se spletno stran prilagodi algoritmom iskalnika Google in poskrbi za to, da jo ta lažje in hitreje najde. S tem poskrbimo, da bodo do naše spletne strani hitreje in lažje prišli tudi obiskovalci – naše stranke oziroma kupci.

Kako poteka optimizacija spletnih strani? Najprej je treba določiti pomembne ključne besede, ki so relevantne za vašo spletno stran oziroma so tako ali drugače povezane z njeno vsebino. Treba je vedeti, kaj obiskovalci iščejo na vaši spletni strani in kako pogosto. Ob enem pa je treba poskrbeti tudi za unikatno in čim bolj kakovostno vsebino na spletni strani. To mora biti osnova vsake SEO optimizacije, saj brez kakovostno vsebine strani ni mogoče dobro optimizirati tako, da bi bili rezultati kolikor toliko trajni.

Pred začetkom optimizacije je treba premisliti, kaj želimo doseči z njo. Kakšni so naši cilji? Glavni cilj je zagotovo ta, da naredimo našo spletno stran bolj vidno, a zato obstajajo tudi drugi načini. Eden od njih je Google Adwords oglaševanje, ki je na začetku, ko je naša spletna stran ali trgovina še nova in neznana, obvezen korak. Sčasoma pa lahko vedno več dosežemo tudi samo s SEO optimizacijo in organskimi iskanji ključnih besed, povezanih z našo spletno stranjo. Treba je vedeti, da se določene uspehe da doseči tudi zelo hitro, a veliko bolj pomembno je, da razmišljamo o tistih bolj trajnih učinkih, ki se jih ne da doseči čez noč. Optimizacija spletnih strani je namreč tek na dolge proge.