Folija za pakiranje – zračni mehurčki za boljšo zaščito 

by , under Posel

folija za pakiranje

Folija za pakiranje Intercommerce.si

Folija za pakiranje je na voljo v številnih izvedbah. Gre namreč za enega od univerzalnih pakirnih in ovijalnih materialov, ki se uporablja v številne namene. Pogosto se uporablja recimo za zaščito izdelkov med transportom ali skladiščenjem, pri čemer so spet na razpolago različne možnosti. Med najbolj poznanimi je gotovo tista z zračnimi mehurčki, ki ščitijo občutljive izdelke pred poškodbami, zato se jo pogosto uporablja pri paketni dostavi in še marsikje drugje. 

Kako zaščititi izdelke pri dostavi ali transportu? 

Vsak izdelek je treba na dostavo ali transport ustrezno pripraviti. Pri tem se pogosto uporablja tudi folija za pakiranje. Največkrat se uporabi tista z zračnimi mehurčki. Zrak v njih namreč ustvari dodatno zaščitno plast okrog izdelka ter s tem prepreči mehanske poškodbe oziroma izdelek obvaruje pred poškodbami, ki bi nastale zaradi trkov, padcev ipd. Uporaba takšnega pakirnega materiala je še posebej nujna pri izdelkih, ki so narejeni iz bolj občutljivih materialov, kot so na primer steklo, porcelan in podobno. Ravno tako pa se pogosto uporablja tudi za ovijanje izdelkov, kot so računalniki in drugi tehnični izdelki, saj se tudi ti med dostavo ali transportom nikakor ne smejo poškodovati. 

Izberite najboljši pakirni material za svoje potrebe 

folija z mehurčki za zaščitoFolija za pakiranje predstavlja samo enega od materialov, ki se uporablja v ta namen, pa še ta obstaja v več različicah. Tako je možno za čisto vsak izdelek poiskati ustrezno rešitev, s katero boste izdelek zaščitili in ga obvarovali pred morebitnimi poškodbami, pa tudi pred raznimi zunanjimi dejavniki, kot so na primer: 

  • umazanija, 
  • prah, 
  • vlaga ipd. 

Pri tem je treba vedno upoštevati, za kakšen izdelek gre, pa tudi vse ostalo, kar je pomembno za to, da bo vaš izdelek varno in brez poškodb prišel na cilj. Zaradi tega je poleg samega pakirnega materiala treba ustrezno izbrati tudi samo embalažo. Pri dostavi se največkrat uporablja kartonska embalaža, saj izdelke dobro zaščiti, hkrati pa je lahka, kar je zelo pomembno – težja embalaža namreč dvigne stroške pošiljanja ali dostave, saj so ti pogosto odvisni ravno od teže paketa. Zaradi tega je treba izbrati tudi optimalno velikost embalaže, ki mora biti prilagojena velikosti izdelka tako, da bo imel ta v njej ravno prav prostora. Prazen vmesni prostor lahko ravno tako zapolnite s folijo, z zmečkanim papirjem ali raznimi temu namenjenimi polnili.