Cena za čiščenje zobnega kamna

by , under Lepota, Zdravje

čiščenje zobnega kamnaKakšna je cena za čiščenje zobnega kamna, kako pogoste je takšen poseg potreben, koliko časa traja in kako točno poteka? Koliko boste plačali za tak poseg je odvisno od tega, katerega ponudnika izberete, vsekakor pa gre za nujno potreben poseg, s katerim je možno učinkovito odstraniti vse mehke in trde zobne obloge. Na tak način preprečimo številne težave z zobmi in dlesnimi, zato je takšen poseg priporočljivo izvajati. Izvajalo naj bi se ga vsaj enkrat na leto, po potrebi pa lahko tudi bolj pogosto. 

Zobni plak in težave, povezane z njim 

Cena za čiščenje zobnega kamna nikakor ni visoka, ker gre za poseg, s katerim boste svojim zobem podaljšali življenjsko dobo in preprečili številne težave z njimi. Zobne obloge sicer vsak dan odstranjujemo s ščetkanjem, žal pa jih navadno na tak način ne moremo odstraniti v celoti. Zaradi tega se začne nabirati zobni plak, ki nastaja zaradi kopičenja bakterij. Plak sestavljajo bakterije, ki se kopičijo na zobeh, pa tudi ob dlesni ali celo pod dlesnijo, nato pa se začne širiti še globlje v obzobne žepke. To pa lahko povzroči številne težave, saj snovi, ki jih izločajo bakterije, povzročajo razkrajanje mehkih in trdih tkiv – torej dlesni in kosti. Zaradi tega lahko pride do naslednjih težav: 

  • dlesni postanejo vnete, 
  • dlesni so boleče, otečene in pordele, 
  • dlesni začnejo krvaveti, 
  • pojavi se slab zadah, 
  • prihaja do odmika dlesni in zobje se tako ‘daljšajo’, 
  • zobje postajajo občutljivi in pogosto skelijo, 
  • zobje se začnejo premikati ali majati, 
  • bakterije začnejo prehajati tudi v krvni obtok in povzročajo sistemska vnetja ter kronične bolezni. 

Kako učinkovito odstraniti zobne obloge? 

odstranjevanje zobnega kamnaNa srečo pa je možno vse zgoraj naštete težave preprečiti oziroma odpraviti. Pri tem je nujno skrbeti za redno odstranjevanje vseh zobnih oblog doma, vsake toliko časa pa mora za to poskrbeti tudi zobozdravnik. Ta vam bo povedal tudi to, kakšna je cena za čiščenje zobnega kamna, in to, kako bo potekal sam postopek. Pri postopku se sicer uporablja ultrazvočni čistilec, nato pa se uporabi še polirno pasto, s katero poskrbimo za to, da bodo zobje gladki in sijoči. Vse skupaj traja približno pol ure, zato ne gre za zahteven poseg. Pametno pa je, če se ga izvaja vsaj enkrat na leto, oziroma takrat, ko vam to priporoči vaš zobozdravnik.