Folija stretch – odlična pakirna rešitev

by , under Podjetja, Posel

folija stretchPakirne rešitve so danes vsekakor že izredno premišljeno izdelane, izpopolnjene in vsestranske, saj je za vsako potrebo možno najti primerno rešitev. Pri tem pa so nekatere pakirne rešitve gotovo praktično univerzalne, saj se dobro obnesejo pri pakiranju raznoraznih izdelkov – ne glede na vrsto, dimenzije, način shranjevanja itd. Med takšne pakirne rešitve spada tudi folija stretch, ki tako brez dvoma predstavlja resnično odlično pakirno rešitev, ki se zaradi svojih lastnosti pogosto uporablja v številnih panogah in na številnih področjih. Gre namreč za eno od najbolj vsestranskih in univerzalnih možnosti za pakiranje izdelkov, pa tudi večjega tovora in palet, zato jo dobro poznajo tako v skladiščih kot povsod drugje, kjer se ukvarjajo s pakiranjem.

Za ročno ali strojno uporabo

mini stretch folijaFolija stretch je primerna tako za ročno kot tudi za strojno uporabo. Obstaja jo namreč več vrst, ki se razlikujejo tako po raztegljivosti, debelini in drugih lastnostih kot tudi glede na dimenzije. Vrste, ki so namenjene ročni uporabi, so navadno nekoliko manjših dimenzij, saj so namenjene pakiranju manjših izdelkov, medtem ko so tiste, ki so namenjene strojni uporabi, na voljo v dimenzijah, ki so prilagojene večjim izdelkom oziroma strojem za pakiranje. Ti lahko poskrbijo še za bolj učinkovito pakiranje, pri katerem porabijo kar se da najmanj folije, saj so zasnovani tako, da je uporaba materiala za pakiranje pri njih optimalna. Takšni stroji se največkrat uporabljajo za pakiranje večjih in težjih izdelkov (npr. gradbenega materiala ipd.), pogosto pa tudi za pakiranje palet in tovora, ki je shranjen na njih. S tem se poskrbi tudi za stabilizacijo tovora na paleti in njegovo lažje skladiščenje oziroma transport.

Ne le odlična, ampak tudi cenovno ugodna rešitev

stretch folijaFolija stretch pa ne predstavlja le odlične rešitve, temveč je tudi cenovno zelo ugodna. Glede na to, kaj vse omogoča in za kako dober ter uporaben material za pakiranje gre, je njena cena namreč resnično nizka. Še bolje pa je to, da se je pri pakiranju porabi zelo malo – je namreč močno raztegljiva, kar pomeni, da se lahko za pakiranje uporabi že nekoliko manjši kos takšnega materiala, nato pa se ta pri sami uporabi raztegne tako, da učinkovito prekrije celoten izdelek, ki ga je treba pakirati. Raztegljivost se sicer razlikuje glede na vrsto, ki jo izberemo, zato je pri izbiri treba biti pozoren tudi na to.