Betonske kanalete, ki zdržijo tudi ekstremne obremenitve

by , under Dom in gradnja

Zakaj se odločiti za betonske kanalete in za kakšne površine so najbolj primerne? Na zasebnih in manj obremenjenih površinah betonske sisteme za odvodnjavanje vedno pogosteje nadomeščajo drugi, lažji materiali, saj ni potrebe, da bi material moral prenašati ekstremne obremenitve, kot to velja za bolj obremenjene površine. Prav na takšnih površinah, pri katerih mora biti sistem za odvodnjavanje veliko bolj vzdržljiv, pa je pametno izbrati beton – in pri tem nikakor ni vseeno, kakšnega!

Kako poskrbeti za odvodnjavanje najbolj obremenjenih površin?

betonska kanalicaJavne in druge površine, ki so zelo obremenjene s prometom, težkimi vozili, tovornjaki, stroji ali mehanizacijo, morajo imeti vgrajen ne le zmogljiv, ampak tudi čim bolj vzdržljiv sistem za odvodnjavanje, ki prenese takšne ekstremne obremenitve. Prav za takšne površine so zato najbolj primerne betonske kanalate, saj so zelo vzdržljive. Zaradi tega se jih lahko uporablja za vgradnjo na površinah, kot so na primer:

Izjemno vzdržljiv beton

Pri izbiri sistema za odvodnjavanje za zgoraj naštete površine pa ni pomembno le, da se odločite za betonske kanalete, ampak je pomembno tudi to, iz kakšnega betona so narejene. Obstaja namreč več vrst, pri čemer so nekatere vrste veliko bolj odporne od drugih, predvsem pa tudi bolje prenaša tako velike obremenitve kot zunanje oziroma vremenske dejavnike. Zaradi tega ima tak material tudi daljšo življenjsko dobo oziroma je bolj trajen, s čimer se poveča tudi trajnost sistema za odvodnjavanje, iz katerega je narejen. Zaradi tega je zelo pomembno, kakšen beton uporablja določene proizvajalec takšnih sistemov.

Zelo dobro rešitev predstavlja beton, ki je armiran oziroma ojačan s posebnimi vlakni in ki ga za izdelavo svojih izdelkov za odvodnjavanje uporablja nemški proizvajalcev Hauraton. Takšen material ni le bolj vzdržljiv, ampak hkrati tudi lažji, kar močno olajša transport in vgradnjo celotnega sistema. Poleg tega pa imajo njihovi sistemi za odvod meteorne vode tudi vrsto drugih odličnih lastnosti ter so nadvse zanesljivi, zato se jih splača izbrati.